Barbatii nu vor sa auda niciodata “Trebuie sa vorbim.

Barbatii nu vor sa auda niciodata anumite cuvinte, cum ar fi sa ii amenintam cu o discutie. Da, sa ii amenintam, pentru ca ei vad orice discutie ca pe o sursa de conflict, daca nu stim sa vorbim cu ei!

Mary Kelly-Williams, psihoterapeut de cuplu, a scris pentru Goodmenproject.com despre comunicarea dintr-o relatie. Dupa o zi lunga petrecuta la serviciu, barbatii nu vor sa auda aceste cuvinte: “Trebuie sa vorbim!”. Chiar daca intentiile tale sunt bune, ei o percep ca pe o amenintare. De ce barbatii nu vor sa auda niciodata aceste cuvinte?

Desi ne deranjeaza afirmatiile sexiste si stereotipurile, exista studii care arata ca exista, totusi, niste diferente de gen. Mai ales in ceea ce priveste comunicarea. “Cand vorbesc cu barbati despre dispretul pe care il au fata de aceste trei cuvinte – Trebuie sa vorbim! -, ei recunosc ca sunt cuvinte care ii fac sa le fie rusine. Se intreaba ce-au mai facut gresit de data asta, ce nu au rezolvat, cat o sa dureze discutia”, spune psihoterapeutul de cuplu.

Barbatii nu vor sa auda niciodata ca au gresit

Cand o femeie ii spune partenerului ei “Trebuie sa vorbim” inseamna ca vrea sa aiba o conexiune cu el. Dar mesajul nu este primit sub forma aceasta. Ci, cand aud asa ceva de la partenerele lor, barbatii sunt tentati sa spuna: “Acum ce mai e?”.

Dar femeile vor doar sa vorbeasca, sa se faca auzite. Si, atunci, ce e asa complicat? Ei bine, uneori nu e complicat ce spui, ci felul in care o spui. Tonul vocii tale e important si face o mare diferenta in felul in care e receptionat mesajul. Poate ca tu vii dintr-o familie numeroasa, in care se vorbeste tare si in graba. Dar, daca iubitul tau e singur la parinti si a fost mereu alintat de mama lui, i se pare bizar sa ii strigi ca vrei sa vorbiti. Si se va speria. Il va deranja. Si va respinge comunicarea. Suna cunoscut? Probabil ca da.

Ca sa eviti ceea ce barbatii nu vor sa auda niciodata trebuie sa fii creativa. Momentul in care alegi sa deschizi o discutie e cel mai important. Apoi, invata sa fii blanda, deschisa si interesata de parerile lui.

FOTO: Guliver

Citeste si: 10 pasi pentru o comunicare mai buna in cuplu.