cheltui banii pe faine

Ochii vad, inima cere, dar in cazul shoppingului o sa te doara la buzunar. Daca esti obisnuita sa cheltui bani aiurea pe haine si apoi sa regreti fiindca ti s-a stramtorat bugetul considerabil, iata cum poti sa rezolvi problema!

Cate haine sau pantofi ai in dulap pe care nu le-ai mai purtat de mult? Intuim: multe! Dar cu toate astea nu te dezminti! Nu pleci niciodata cu mana goala dintr-un magazin cu haine! Partea proasta este ca toate aceste cumparaturi impulsive iti pot afecta bugetul si constituie o risipa. Banii pe care ii irosesti pot fi folositi in scopuri mult mai folositoare. Bustle.com te invata cum sa limitezi cumparaturile impulsive.

4 trucuri pentru a evita cumparaturile impulsive

1. Propune-ti un scop mai mare. Alege-ti un lucru mai costisitor pe care ti-l doresti foarte mult si organizeaza-ti bugetul in jurul lui. Promite-ti o mica vacanta la Venetia sau un laptop nou sau un weekend la spa. Stabileste-ti cat trebuie sa economisesti pentru a atinge acest scop. Pune banii deoparte si brusc nu vei mai avea destui la dispozitie pentru a-i cheltui pe haine. Sau atunci cand vrei sa cumperi ceva din impuls, ia acei bani pe care voiai sa-i cheltuiesti si trece-i in bugetul pentru marele obiectiv.

2. Asteapta trei-patru zile. Ai intrat intr-un magazin si te-ai indragostit de cea mai frumoasa jacheta de toamna! Pe de alta parte, stii ca daca ti-o cumperi, vei ramane cu o gaura mare in buget. Cel mai bine este sa nu te lasi purtata de val! Asteapta trei – patru zile si vezi daca dorinta ti se mai domoleste. Daca raspunsul este nu, atunci o poti cumpara. Daca ai uitat de ea imediat ce ai plecat de la magazin, esti in siguranta!

3. Evita tentatia si nu merge la mall. Ti-ai interzis sa cheltuiesti? Atunci de ce ai face o vizita chiar in „locul pierzaniei”? Renunta la ideea de a te uita in vitrine, de a proba lucruri si chiar stai departe de orice mall. Evita chiar si strazile pe care sunt mai multe magazine. Sigur gasesti un drum ocolitor, care sa te protejeze de tentatie.

4. Fa un inventar. Iti doresti mult o noua haina sau un pulovar nou? Uita-te inainte in dulap si vezi cum stai la acest capitol. Daca ai trei haine in stare buna, nu ai nevoie de inca una. Ai putea sa fii surprinsa de cate duplicate ai deja in debara. Fa un inventar cu toate obiectele si vezi daca iti lipseste ceva sau nu.

Daca esti predispusa la cumparaturi impulsive, afla care sunt motivele si cum poti sa te corectezi

Foto: Stocksnap.io