Care sunt motivele pentru care oamenii sunt infideli

Motivele pentru care oamenii sunt infideli se impart in doua categorii mari, potrivit studiilor din domeniu. Afla care sunt acestea, pentru a te putea proteja de ele.

Unii oameni sunt infideli pentru ca au un partener plictisit, isi doresc ceva mai incitant, pentru ca exista o diferenta intre apetitul sexual dintre el si partener sau pur si simplu nu au potrivire fizica si emotionala cu cei de langa el. Cateodata cel care inseala este narcisit sau arogant si crede ca nu va fi prins. Alte dati, persoana infidela este o pesoana buna, care face o greseala.

Dar motivele pentru care oamenii sunt infideli pot fi impartite in doua mari categorii, potrivit Yahoo Health, care citeaza specialisti si cercetatori in domeniu.

Cei care sunt plictisiti de relatie

Prima categorie se refera la cei care au o viata sexuala ok, dar intrata in rutina. Cei care se afla intr-o relatie de mult timp si isi doresc ceva nou si mai incitant. Sau macar diferit. Persoanele aflate in aceasta categorie nu cauta permanent o aventura, cateodata nici nu se gandesc la asta. Dar sunt vulnerabile in deplasari la flirturi si poate chiar mai mult de atat.

Poate iti va parea greu sa crezi, dar femeile in special sunt predispuse la aventuri de acest tip. Ele nu isi doresc sa divorteze, isi iubesc sotii in continuare. Insa cauta o doza mai mare de pasiune si poate putin romantism.

Solutia? Mai multa munca. Atat timp cat cei doi parteneri raman blocati in rutina, nimic nu se va schimba. Insa oricine poate decide sa se reindragosteasca si sa ramana asa. Motivele pentru care a inceput dragostea sunt inca acolo, iar scanteile pot fi aprinse din nou. Chiar si peste infidelitate se poate trece, daca amandoi partenerii sunt dispusi.

Cei care sunt implicati in relatii nefericite

Acestia nu vor sa se desparta de partener din tot felul de motive, fie ca este vorba de casa, bani sau copii. Si pentru ca partenerul nu le ofera fericirea de care au nevoie, o cauta in afara relatiei. In acel moment raman cu stabilitatea financiara si a locului in care traiesc, dar si cu emotiile din aventurile ilicite.

Solutia pentru aceste persoane este sa ia o decizie. Pentru ca lucrurile ascunse atarna greu in balanta unei relatii, iar placerea de moment poate provoca o cantitate mare de stres.

Cele doua categorii au si ele nuantele lor. Unele persoane aflate in relatii nesatisfacatoare pot sa insele pentru a se razbuna pe un partener infidel.

Daca tu esti cea care a fost inselata, afla de ce n-ar trebui sa dai vina pe cealalta femeie

Foto: iStock.