diferentele dintre barbati si femei

Diferentele dintre barbati si femei ne pot face sa luam distanta sau dimpotriva, sa cautam apropierea. Omenirea a petrecut mult timp pentru a trasa ce ne distinge. Dupa atatea secole, barbatii inca le considera pe femei misterioase, iar femeile inca se mira de faptul ca barbatii sunt uneori indisponibli emtional.

Am aflat si noi de pe Your Tango, de ce barbatii si femeile se poarta diferit in relatii si mai ales in relatii de cuplu sau casatorii. Descopera si tu diferentele sociale, biologice si evolutive dintre barbati si femei.

Diferentele dintre barbati si femei – care sunt acelea?

  1. Barbatii si femeile au evoluat diferit

Este un fapt biologic. Creierele barbatesti sunt “croite” ca ei sa gaseasca “hrana” si sa ofere protectie intregului “trib” de catre dusmani. Or, pentru a invata sa faci asta foarte eficient, e necesar sa te detasezi putin. Sa poti suspenda empatia.

In timpul acesta creierele femeilor au evoluat pe roluri relationale. Femeile dadeau nastere si apoi isi duceau existenta in preajma celorlalte femei si alaturi de copii. Deci, meseria lor era sa tina “tribul unit”.

Tocmai de aceea diferentele dintre barbati si femei s-au consolidat de-al lungul timpului. De aceea femeile isi doresc dialog, intelegere, relationare. Si de aceea barbatii nu au aptitudini emtionale similare cu noi, femeile.

  1. Factorul genetic nu usureaza deloc lucrurile

Faptul ca barbatii vanau, iar femeile faceau copii alaturi de evolutia lor de-a lungul timpului, nu usureaza deloc lucrurile. Pentru ca barbatii nu mai procura mancarea prin vanatoare iar femeile nu mai au doar rolul de a procrea.

Si atunci, diferentele dintre barbati si femei se adancesc. Intervin anxietati si stari de confuzie. De obicei onestitatea si comunicarea directa, sincera intr-o relatie de cuplu poate aduce armonie si liniste intre doua “specii” diferite.

  1. Diferentele dintre barbati si femei se vad cel mai bine in relatii romantice si cand e vorba de sex

Pentru ca femeile sunt apte sa relationeze, sa dezvolte empatia si in general sa fie mai “deschide” emtional, iar barbatii nu au fost nevoiti sa isi dezvolte aceasta latura, ba dimpotriva a fost necesar sa o suprime, diferentele dintre barbati si femei se vad si la sex, si dragoste.

Se pare ca barbatii sunt predispusi de 4 ori mai mult fata de femei sa creada ca sexul si intimitatea emotionala sunt unul si acelasi lucru.

De asemenea, conform studiilor, se pare ca barbatii se indragostesc mai repede decat femeile. Asa ca e necesar sa stiti de unde veniti pentru a afla unde va duceti. Altfel spus, cand e vorba de implicare romantica suntem diferiti!

  1. Uneori conteaza mai mult individul

Uneori diferentele dintre barbati si femei nu tin doar de sex. Okay, suntem diferiti biologic si emotional, insa unele lucruri transcend sexul.

Pana la urma suntem mai mult decat barbati si femei. Suntem indivizi. Indivizi care cresc, se dezvolta si evolueaza diferit, in ritmuri diferite.

  1. Realtiile dintre femei si barbati evolueaza in ani

Aceste diferente dintre barbati si femei sunt foarte relevante pentru cuplurile pe termen lung. Daca un cuplu se casatoreste la 20 de ani. Si daca barbatul si femeia din relatie gasesc repede diferentele dintre ei e una. Insa, atat doamnele, cat si domnii trebuie sa stie ca asa cum relatia evolueaza si diferentele vor continua sa se schimbe, cu fiecare provocare.

Diferentele dintre barbati si femei se adancesc cand vine vorba de cariera, de copii, de pensionare, de handicap sau boala. Orice problema poate schimba dinamica din cuplu si cuplul pana la urma, pe mai multe nivele.

Atat barbatii, cat si femeile trebuie sa constientizeze ca legatura lor romantica va evolua in timp. Ca vor invata lucruri despre ei si despre parteneri toata viata, ca vor creste impreuna.

Este foarte important sa nu lasam diferentele dintre barbati si femei sa ne separe. Ba dimpotriva, sa ne uneasca. Pana la urma relatia dintre cele doua sexe a fost dintotdeauna simbiotica.

Fie, ne mai enervam. Desigur, exista suparari. Cateodata se ajunge la certuri. De multe ori nu ne intelegem reciproc. Dar cu cat de discutam aspectele diferite, cu cat le acceptam, cu atat va fi mai usor sa ne intalnim la mijloc si sa facem relatia de cuplu sa functioneze.

Citeste si: Reguli de comunicare. Cum sa te faci ascultata de iubitul tau

Foto: Gulliver