relatie de lunga durata cuplu

Rutina, plafonare, plictiseala. Din pacate, asa se incheie multe relatii din vremurile noastre. Exista insa o alta cale, atat timp cat tu si iubitul tau incercati sa traiti mai mult in moment. Rezultatul este o relatie de lunga durata.

Recent, o retea de socializare pentru partenerii care vor aventuri extraconjugale a fost hackuita, iar informatiile utilizatorilor au fost date in vileag. Faptul ca site-ul avea 39 de milioane de utilizatori arata intr-un fel ca exista o problema cu relatiile de dragoste in prezent, una care nu se limiteaza la tine sau la prietenele tale. Si atunci cum faci sa ai o relatie de lunga durata?

Poate ar fi timpul sa adoptam un nou model de relatie, unul care sa se bazeze mai mult pe moment si mai putin pe „destinatia” finala – casnicie, copii, imbatranire impreuna. Mindbodygreen.com propune un stil de relatie care sa duca la o evolutie pentru amandoi partenerii.

In prezent, majoritatea oamenilor intra intr-o relatie pentru a-si satisface nevoile personale. Acest lucru functioneaza o vreme, dar dupa cativa ani te-ai putea trezi ca nu mai e de ajuns. Reusita vine abia cand parteneriatul devine o calatorie spre evolutie, in care cei doi se pot dezvolta mai mult decat ar fi facut-o pe cont propriu.

Relatie de lunga durata – Cele 4 secrete pentru o iubire care rezista in timp

Relatie de lunga durata – 1. Cuplul este mai interesat de dezvoltare decat de scopul relatiei. Acest lucru nu inseamna ca nu iti pasa daca relatia functioneaza sau nu. Inseamna ca esti mai putin concentrata pe ideea de a te casatori si a face copii, de exemplu, fata de ideea de a deveni mai buna, mai plina de compasiune, mai iubitoare. Atunci cand iti doresti ca partenerul sa se poarte intr-un anumit fel sau iti reprimi dorinte pentru a ii face pe plac, incepi sa te simti ca intr-o cusca. Desi evolutia e inspaimantatoare pentru ca ne duce in necunoscut, viata de cuplu este mult mai vie si mai in miscare.

Relatie de lunga durata – 2. Ambele persoane din relatie isi asuma raspunderea. In noul model de cuplu, ambii parteneri inteleg ca avem rani din trecut si ca acestea sigur vor fi activate. Se asteapta sa se simta abandonati, in capcana, respinsi, ignorati si alte lucruri dureroase. Relatiile nu vor fi fericite in fiecare moment. Iar de fapt sentimentele dureroase vin din propriile noastre tipare, nu din ale partnerului. Trebuie sa iti asumi raspunderea pentru tiparele tale si sa incerci sa le schimbi.

Relatie de lunga durata – 3. Orice sentiment este valid si niciun gand nu e condamnat. Intr-o asemenea relatie, rusinea nu-si are locul. Rusinea legata de orice sentimente si ganduri. Acestea provin tot din tiparele mentionate. Atat timp cat le discuti cu partenerul si acesta nu le respinge, tiparele pot fi schimbate. Comunicarea si vulnerabilitatea completa duc la vindecare. S-ar putea sa nu-ti placa ce spune celalalt si sa atinga corzi dureroase si rani nevindecate. Daca devii constienta de ele, numai asa le poti vindeca. Asa te vei simti inteleasa si cunoscuta cu adevarat.

Relatie de lunga durata – 4. Relatia este un spatiu in care poti exersa iubirea. Dragostea este un sentiment impartit si un fel de spatiu in care poti exersa acceptarea, prezenta, increderea, iertarea si vulnerabilitatea. Iubirea este o expeditie in necunoscut, in care ai putea avea parte de pericole, de momente neplacute, dar si de satisfactii nebanuite. Cu cat te deschizi mai mult catre ele, cu atat vor fi mai frumoase.

Daca simti ca relatia ta nu functioneaza, fii atenta la aceste 14 semne