partenerul infidel te va rani

Partenerul infidel te va rani iar si iar. Statisticile spun ca iubitul te va insela si ca individualitatea in cuplu tinde sa se repete.

Atunci cand infidelitatea in cuplu este descoperita, partenerul inselat se simte tradat. Din pacate, de multe ori partenerul infidel te va rani iar si iar.

Iubitul te va insela din nou sau poate ca iertarea va fi greu de oferit. Oricum ar fi, infidelitatea in cuplu va poate distruge atat in relatie, cat si individual.

Tradarea fidelitatii este, fara nici un dubiu, cea mai traumatizanta experienta la nivel emotional pentru un adult. Nu exista durere mai mare decat amestecul de durere, frica si furie pe care il simti cand afli ca iubitul ti-a fost infidel, desi v-ati jurat monogamie.

Partenerul infidel te va rani si te va face sa simti ca nu vei mai iubi niciodata, ca nu vei mai avea incredere in tine sau in alti barbati vreodata. Daca esti partenerul inselat in cuplu si daca decizi sa ramai in aceeasi relatie, este totusi posibil sa iubesti in continuare?

Desi partenerul infidel isi cere scuze, desi poate si el sufera dupa ce te-a inselat, asta nu este suficient. Cel putin asta sustin psihologii de la Psychology Today.

Cand intervine infidelitatea in cuplu, ambii parteneri vor trebui sa munceasca mai mult, sa depuna mai mult efort in relatie. Adesea partenerul infidel te va rani iar si iar. Adesea iubirea nu va fi indeajuns. Adesea increderea nu se recupereaza nicicand. Adesea inimile se vor frange iar si iar.

Partenerul infidel te va rani iar si iar. Descopera cum!

  1. Daca iubitul te va insela iar, vei suferi

Un mare procent din partenerii infideli nu se pot opri, indiferent de consecinte. Infidelitatea poate fi un drog. Asadar, partenerul infidel te va rani iar si iar pentru ca niciodata nu va fi suficient sa fie intr-o relatie monogama.

Desi se afla infidelitatea, partenerul care inseala cronic nu se va opri. Multi barbati, odata descoperiti, simt vinovatie sau regret, insa, exista si categoria care nu simte remuscari. Fereste-te!

  1. Partenerul infidel te va rani daca va continua sa pastreze secrete si sa te minta

Odata demascata infidelitatea in cuplu, barbatii imaturi vor incerca sa minta, sa ascunda adevarul, sa pastreze secrete sau sa admita doar partial adevarul.

Desi se pot opri din a-si insela partenera de cuplu, multi barbati vor continua sa ascunda adevarul. Din pacate partenerul inselat se va simti la fel de ranit si de tradat.

  1. Partenerul inselat nu se va vindeca daca cel ce a gresit nu isi asuma greseala si cauta alti vinovati pentru actiunile sale

Externalizarea sentimentului de vina ( a da vina pe altcineva) este o tactica pe care barbatii care insala o folosesc adesea pentru a justifica comportamentul lor toxic.

Daca esti inselata de un astfel de barbat, te vei simti ranita. Vei cauta sa admita ca a facut un rau insa el nu isi poate asuma responsabilitatea sau deciziile proaste. Astfel, vei ajunge sa fii ranita iar si iar.

  1. Ca sa depasiti infidelitatea in cuplu e nevoie de un proces, iertarea nu se intampla imediat

Adesea un barbat infidel isi va cere scuze si va crede ca acesta este finalul discutiei. Trecutul e trecut. Din pacate, cerandu-si scuze o data si asteptand iertarea sau absolvirea imediata il frustreaza si pe el si pe partenerul inselat.

Daca partenerul ti-a fost infidel si daca si-a cerut scuze este posibil sa creada ca este suficient. Va deveni frustrat si furios daca nu va primi iertarea imediat si nu va intelege ca el este responsabil pentru distrugerea increderii, pentru minciuna, inselat, pentru secretele pastrate. El nu va intelege ca nu il poti ierta decat atunci cand vei avea din nou incredere in el. Si ca el trebuie sa iti castige increderea.

  1. Incercarile de a cumpara iertarea sunt inutile

Fii atenta si la genul de partener care te-a inselat si care se asteapta sa te manipuleze prin cadouri si atentii materiale. Flori, cine romantice, excursii, bijuterii: un barbat imatur te va rani incercand sa „te cumpere”.

Din pacate, partenerul infidel te va rani facand aceste gesturi neintelegand ca trauma infidelitatii nu se sterge cu un cadou.

  1. Partenerul te poate rani iar si iar daca incearca sa te controleze sau daca te agreseaza

Uneori, barbatii infideli vor incerca sa isi manipuleze partenerii inselati – care se simt furiosi si tradati – amenintandu-i cu divortul, pierderea suportului financiar.

Daca si partenerul tau se comporta astfel, nu ceda abuzurilor emotionale. Nu te poate domina sau submina. Fa-l sa inteleaga ca peste trauma infidelitatii adauga si durerea unui ultimatuM toxic si ca nu are acest drept. Daca insista, specialistii te sfatuiesc sa pleci, altfel vei suferi.

  1. Vei suferi in continuu daca el incearca sa te calmeze fara ca tu sa fii in acel loc

Ti-a spus ca nu inseamna prea mult ca te-a inselat? Ti-a spus ca numai pe tine te iubeste? Ti-a spus ca exagerezi? De fapt, incearca sa minimalizeze fapta sa, incercand sa ”te calmeze”, sa nu exagerezi.

Din pacate, nu va reusi sa stearga durerea si tradarea, ba din pacate, te va durea mai mult pentru ca nu face altceva decat sa spuna ca furia si durerea ta legate de infidelitatea lui nu conteaza pentru el.

Daca iubitul te-a inselat, daca apare infidelitatea in cuplu si daca partenerul se comporta intr-unul din felurile de mai sus, tu vei fi cea ranita. Partenerul infidel te va rani purtandu-se astfel. Vestea buna este ca relatia voastra poate fi salvata daca restabiliti increderea, intimitatea si daca fiecare isi accepta greselile si responsabilitatile.

Citeste si: Cum stii ca iubitul nu te va insela: 11 motive pentru care un barbat bun nu este infidel

Foto: Guliver