Daca inca te mai gandesti la fostul tau, s-ar putea sa nu fie vorba de dor

De multe ori avem nostalgia relatiilor din trecut, desi s-au incheiat din motive bune. Daca te gandesti la fostul tau, motivele ar putea fi altele decat dorul.

Despartirile sunt grele. Sunt dureroase, cu multe lacrimi si sentimente de manie si de neputinta. De multe ori, la finalul unei relatii, ai multe indoieli. Te gandesti ca poate mai era ceva de facut, ca de fapt va potriveati foarte bine si ca el era „alesul”. Iar acest lucru se poate intampla si dupa cativa ani.

Dar de multe ori, memoria ne joaca feste si exista motive pentru care te gandesti la fostul tau care nu au nicio legatura cu dorul sau compatibilitatea, potrivit Self.com.

4 motive pentru care te gandesti la fostul tau

Te simti singura. Singuratatea este probabil cea mai comuna cauza a impacarilor. Dar nu este un motiv bun, mai ales daca este singurul. Atunci cand un barbat face parte din viata ta pentru un timp destul de lung, e natural sa iti fie dor de el. Dar gandeste-te cand ti-e dor de el: atunci cand esti impacata cu tine sau cand ai o perioada mai proasta? Singuratatea intr-o relatie este mai grea decat cea pe cont propriu.

Esti plictisita. Daca nu ai parte de pasiune in viata ta amoroasa in ultima vreme, ai putea sa te gandesti la ex-ul care insemna pentru tine entuziasm si aventura. Dar ai umple doar un gol. Important este sa reusesti tu sa umpli acel gol. Sa te concentrezi pe tine si sa iti oferi singura entuziasmul si experientele de care ai nevoie.

Ti-e teama ca nu gasesti pe cineva mai bun. E posibil sa te gandesti la fostul tau pentru ca ai avut cateva intalniri ingrozitoare si brusc regreti decizia de a te desparti. Te gandesti ca ex-ul era cel mai bun pe care l-ai putea gasi. Dar nu face acest compromis! Meriti mai mult, meriti pe cineva care sa te inteleaga si alaturi de care sa poti evolua. Fa doua liste: una cu elementele pozitive si negative ale fostei relatii si alta cu ce anume cauti de la o relatie noua. Compara-le si vei vedea daca merita sa faci pasi spre impacare.

Nu-ti place ca ai pierdut „investitia”. In relatii investesti foarte mult. Timp, energie, emotii. Daca te gandesti la fostul tau si iti pare rau ca ai investit foarte mult intr-o relatie veche si nu vrei ca lacrimile si sudoarea ta sa fie degeaba, atunci acesta nu e motivul potrivit pentru o impacare. De fapt, ai primit ceva in schimbul timpului si efortului depus: ai ajuns sa te cunosti mai bine si ai invatat din relatia respectiva. Poti aplica lectiile intr-o relatie ulterioara.

Cu cat poti lasa trecutul deoparte mai repede, cu atat de poti deschide la experiente noi. E usor sa confunzi ganduri de dor cu o iubire care traverseaza spatiul si timpul. E mai comod sa te intorci la cineva din trecut decat sa te aventurezi in necunoscut. Dar de multe ori, face toti banii!

Daca inca nu ai trecut peste despartire, stiinta te ajuta cu o strategie!

Foto: Guliver