ce trebuie sa stii despre yoga

Ce trebuie sa stii despre yoga: citeste tot ce este adevarat, tot ce conteaza despre acest sport si descopera beneficiile acestor exercitii de relaxare si tonifiere.

Te tenteaza sa incepi sa faci yoga, dar nu stii ce e adevarat si ce nu despre aceasta practica? Am descoperit tot ce trebuie sa stii despre yoga pe Mind Body Green.

Ce trebuie sa stii despre yoga

  1. Yoga face articulatiile flexibile

Este deja un cliseu ca yoga te face flexibila. Si da, acest sport practicat in mod constant iti face articulatiile si tendoanele flexibile.

  1. Cei ce practica yoga folosesc uleiuri esentiale

Yoga inseamna relaxare. Iar uleiurile esentiale ajuta foartte mult in procesul de calmare. Da, cei ce fac yoga adora sa foloseasca uleiurile esentiale la masaje sau pe post de parfumuri ori odorizante de camera.

  1. Yoga merge mana in mana cu astrologia, semnele zodiacale si spiritualitatea

Da, yoga te ajuta sa te intorci catre latura ta spirituala. De la auto-cunoastere si pana la compatibilitati zodiacale.

  1. Cei ce practica yoga poarta echipamentul de yoga peste tot

Confortabile si sexy. Asa sunt hainele de yoga. Si in plus, yoga se poate practica oriunde. Insa asta nu inseamna ca la evenimentele elegante trebuie sa te prezinti in aceasta tinuta. Asadar… fals!

  1. Ce trebuie sa stii despre yoga: acest sport te face sa iti asculti trupul si mintea

Da, nu e un cliseu, tot ce trebuie sa stii despre yoga sta in acest adevar: oamenii care fac yoga sunt atenti la trupurile si la spiritul lor.

Atunci cand te focusezi pe respiratie, devii constienta de tot. De la interior catre exterior. Rutina zilnica a unui practicant de yoga presupune auto-cunoastere si ascultarea trupului si a mintii.

  1. Cei ce fac yoga iubesc intens

Yoga inseamna iubire de sine si iubirea de sine inseamna iubire a tot. Nu este un mit ca prin yoga iti deschizi chakrele si energiile curg. Yoga deblocheaza energiile si te ajuta sa iubesti profund, autentic. Insa, trebuie sa recunoastem, nu toti reusesc sa sparga barierele orgoliului si energiei negative.

  1. Cei ce fac yoga se unesc cu Universul

Daca ai facut macar o data yoga, stii ca te calmeaza. Si asta pentru ca devii una cu Universul.

  1. Cei ce fac yoga isi controleaza respiratia

Uddiyana Bandha este falsa respiratie pe care yoginii o practica atunci cand isi trag cutia toracica inauntru. Atunci se intampla purificarea organelor, stimularea creierului si intarirea centrului.

De asemenea, yoga inseamna si exercitii de respiratie care ajuta la calmare. Kundalini este o tehnica de respiratie care elimina ego-ul si echilibreaza energiile blocate.

  1. Oamenii ce fac yoga nu se tem sa fie diferiti

Oamenii ce fac yoga sunt zen de la vestimentatie, pana la alimentatie, de la cum isi petrec timpul liber si serile. Si asta pentru ca cei ce practica acest sport stiu cu adevarat ce conteaza. Bineinteles, exista si exceptii!

  1. Ce trebuie sa stii despre yoga: te face sa traiesti in prezent

Este poate cel mai greu lucru pe care noi, oamenii, il avem de facut. Sa traim in prezent. Nu in trecut. Nu in viitor. Ce trebuie sa stii despre yoga? Te ajuta sa renunti la asteptari, te focusezi pe schimbare, devii conectata cu propria persoana si percepi toate energiile ce curg catre si prin tine. Si atunci, devii constienta de tot. Si traiesti acum si aici.

Citeste si: Ce inseamna namaste: ghid pentru cei care vor sa faca yoga

Foto: Guliver