Pages: 1 2

Yoga pentru slabit, relaxare sau detoxifiere

Yoga este in primul rand o metoda de relaxare, insa daca iti doresti sa experimentezi si alte beneficii pe care le ofera, ar trebui sa te orientezi catre niste tipuri specifice de yoga. Iti detaliem cateva stiluri ca sa-l alegi pe cel care ti se potriveste cel mai bine!

Spre exemplu, incepatorilor li se recomanda cel mai adesea sa practice hatha yoga. Acesta este cel mai intalnit tip de yoga printre americani, fiind considerat si cel mai simplist dintre toate; este alcatuit din miscari si posturi usoare ce pun accentul pe intinderea muschilor, dar si pe invatarea controlului respiratiei. Cu ajutorul hatha yoga, flexibilitatea si echilibrul corpului se vor imbunatati, iar stresul se va diminua considerabil.

Arde calorii si tonifiaza-ti corpul cu power yoga!

Daca insa iti doresti sa slabesti, atunci trebuie sa te axezi pe un stil de yoga mai antrenant, care sa-ti puna in miscare corpul. Cel mai potrivit este power yoga, un tip de yoga intens care te solicita fizic ca sa arzi mai multe calorii. Power yoga presupune trecerea de la o miscare la alta fara a te odihni, iar pozitiile pot fi combinate intre ele: posturi in picioare, posturi in sezut, posturi cu spatele indoit, posturi cu corpul rasucit etc.

Ce este interesant este ca power yoga nu arde atat de multe calorii ca si o sedinta de cardio, insa te ajuta mult mai repede sa-ti tonifiezi muschii si corpul. In momentul in care incei sa “pui” pe tine muschi vei slabi mai repede datorita faptului ca metabolismul se imbunatateste si este mai eficient in arderea grasimilor. Daca vrei sa slabesti si sa arzi grasimea de pe coapse, ar trebui sa faci doua sesiuni de power yoga saptamanal. Tot mai multe sali de sport au introdus acest tip de exercitiu in programul lor, asa ca apeleaza cu incredere!

Bikram yoga te ajuta sa-ti detoxifiezi corpul prin eliminarea toxinelor

Daca ai nevoie de o detoxifiere, incearca bikram yoga. Este un tip de yoga extrem de inedit pentru ca se realizeaza intr-o camera calda, asemenea unei saune, la temperaturi ridicate (ajung si pana la 45 de grade Celsius). Bikram yoga inseamna executarea unui set de 26 de exercitii pe parcursului unei ore si jumatate. Datorita temperaturii ridicate si a posturilor, vei transpira intens si vei elimina o mare parte din toxinele acumulate in corp. Bikram yoga nu este insa recomandata gravidelor sau cardiacilor.

Yin yoga pentru…pura relaxare

Cand tot ce vrei sa obtii de la o sedinta de yoga este doar o portie buna de relaxare…alege yin yoga. Yin yoga presupune trecerea lenta dintr-o postura in alta, cele mai multe dintre pozitii fiind realizate pe salteluta. Secretul relaxarii yin yoga este sa mentii postura cateva minute bune si sa te concentrezi pe ceea ce trebuie sa faci; o pozitie poate fi mentinuta de la un minut si pana la 20 de minute, asa ca daca esti incepatoare incearca sa stai cat mai putin in posturile respective ca sa nu iti provoci dureri. Yin yoga este si o buna metoda de a vindeca articulatiile si oasele, asa ca daca ai probleme in acest sens, poti sa incerci acest stil de yoga.

Pages: 1 2