Ai crede ca o mancare sanatoasa te poate scoate din pasa proasta? Anumite alimente au puterea de a-ti schimba starea de spirit in bine aproape instant. Si nu, nu e vorba despre fast food sau dulciuri! Am facut o lista cu 3 alimente care te fac sa te simti bine atunci cand esti stresata, irascibila sau anxioasa.

alimente care te fac sa te simti bine fructe de padure
Fructele de padure sunt un exemplu de alimente care te fac sa te simti bine

Alimente care te fac sa te simti bine – Fructe de padure pentru stres ridicat

Cand treci printr-o perioada foarte stresanta si te simti coplesita de griji si responsabilitati, mananca gustari cu fructe de padure! Sunt un exemplu de alimente care te fac sa te simti bine!

Afinele sunt cunoscute ca fiind fructele cu cel mai mare nivel de antioxidanti, numiti antocianine si iti pot imbunatati concentrarea.

Dar toate fructele de padure sunt benefice in perioade stresante si se numara printre acele alimente care te fac sa te simti bine: zmeura, capsuni, mure – sunt bogate in vitamina C, care combate stresul reparand si protejand celulele corpului.

Beneficiile vitaminei C sunt demonstrate. Spre exemplu, cercetatorii germani au facut un studiu in care au pus 120 de oameni sa tina un discurs si apoi sa rezolve probleme de matematica. Cei carora li s-a administrat vitamina C au avut o tensiune mai scazuta si un nivel mai mic de cortizol (hormonul stresului) dupa momentele stresante la care au fost supusi.

Fructele de padure mai contin si flavonoizi care protejeaza vasele de sange din creier de inflamatie.

Foto: Guliver