fotografii bune femeie la plaja

Cine nu ar vrea sa se intoarca din vacanta de vara cu amintiri numai bune de aratat prietenilor si (mai tarziu) nepotilor? Daca vrei sa inveti sa faci fotografii bune cand vizitezi un loc nou atunci iti recomand sa citesti cu multa atentie recomandarile unui specialist.

Cand mergem in vacanta de vara avem camerele foto sau (macar) smartphone-urile in permanenta aproape. Soarele straluceste, ajungem intr-un loc complet nou si ne dorim sa surprindem cat mai mult din el in fotografii bune. Tocmai de aceea am cautat cateva sfaturi tehnice pe blogul unui fotograf profesionist geofflawrence.com!

Daca vrei fotografii bune, trezeste-te devreme

Ne pare rau sa-ti dam aceasta veste, mai ales daca nu esti o persoana matinala, insa nimic nu se compara cu lumina diminetii, iar culorile au o caldura aparte la primele ore. Plus ca de multe ori strazile nici nu sunt impanzite cu oameni.

Imaginile dinamice au de fiecare data un impact mai mare

Fotografii bune: Concentreaza-te pe detalii

Dupa ce ai surprins in totalitate un obiectiv turistic important cauta detaliile care-ti atrag atentia si mai fa cateva fotografii si cu ele. Asa te asiguri ca ai pe langa instantaneele clasice cu care se intoarce orice turist din destinatia respectiva si cateva fotografii originale.

Cum sa faci fotografii bune: Activitatile de grup sunt mai bune decat pozele statice

Daca pleci in vacanta de vara cu familia si vrei sa faci cateva poze cu cei mici si cu partenerul tau nu-i aseza in linie in fata unui apus frumos. Fotografiaza-i cand inoata in piscina sau cand se joaca cu mingea pe plaja. Imaginile dinamice au de fiecare data un impact mai mare.

Cumpara-ti un trepied ca sa faci fotografii bune

Nu trebuie sa fii fotograf profesionist ca sa-ti iei un trepied. Costa putin, ocupa la fel de putin loc in bagaje si cu ajutorul lui vei putea fi prezenta in aproape toate pozele de grup pe care vrei sa le faci. Tot el te va ajuta sa surprinzi instantanee memorabile si pe timp de noapte.

Vrei sa faci fotografii bune? Alege cadre care spun o poveste

Nu e nimic gresit intr-un selfie de cuplu in care zambiti amandoi, dar e plictisitor daca toate albumele voastre de vacanta arata asa. Incearcati sa surprindeti imagini care sa va transporte si peste 20 de ani in respectivul loc, imagini cu substrat, care sunt mai mult decat frumoase. Stim ca va iubiti, insa pentru a arata asta in fotografii nu trebuie sa surprindeti neaparat chipurile voastre sau un sarut. Si anumite gesturi sau pasii lasati de voi pe nisip pot ilustra legatura voastra.

Citeste si “Selfie la moda: cum sa-ti faci singura fotografii impecabile”!

Foto: pexels.com