Uneori, stresul de peste zi ne da peste cap noptile: adormim cu greu sau nu reusim sa ne odihnim suficient de bine. Daca ti se intampla si tie asta, e bine sa ai in casa cateva uleiuri esentiale pentru somn, care pot sa te calmeze si sa te ajute sa te bucuri de un somn bun.

uleiuri esentiale pentru somn levantica
Uleiuri esentiale pentru somn bun: incearca levantica!

Uleiuri esentiale pentru somn: levantica

Studiile arata ca uleiul esential de levantica  este unul dintre uleiurile esentiale pentru somn care amelioreaza anxietatea si insomnia. In cadrul unui studiu, realizat de catre Universitatea Southampton din Marea Britanie, cercetatorii au urmarit obiceiurile de somn a 10 adulti.

Timp de o saptamana, 5 dintre participanti au dormit intr-o camera unde exista un difuzor cu ulei esential de levantica; cealalta jumatate a dormit intr-o camera unde exista un difuzor cu ulei de migdale dulci – un placebo.

La sfarsitul studiului, s-a concluzionat ca participantii care au dormit in camera unde exista difuzorul cu ulei esential de levantica si-au imbunatatit calitatea somnului cu 20%.

De ce e atat de minunata levantica? Cercetatorii au descoperit ca are in compozitie compusi care au abilitatea de a ne ajuta sa ramanem mai mult in faza de somn profund in care bataile inimii incetinesc si muschii se relaxeaza.

Cum folosesti uleiul esential de levantica: foloseste un difuzor pentru aromaterapie sau pune cateva picaturi de ulei pe o discheta de vata si tine-o sub perna.

Foto: Guliver