Daca ti-ai pus intrebarea cat timp ar trebui sa dureze o meditatie pentru relaxare zilnica pentru a evolua, iti spunem ca nu exista un raspuns standard. Unele persoane mediteaza chiar si cate o ora, altele nu pot mai mult de 5 minute. Conteaza mai mult sa meditezi constant.

meditatie pentru relaxare femeie
Meditatie pentru relaxare – cat timp sa meditezi in fiecare zi

Meditatie pentru relaxare – Cat timp iti rezervi pentru meditatie

Incepatori: Daca esti incepatoare, e normal sa meditezi un timp mai scurt. Undeva intre 5 minute si 15 minute ar trebui sa fie suficiente pentru o meditatie pentru relaxare care sa te ajute sa-ti detensionezi corpul. Este un interval destul de scurt incat sa poti ramane focusata.

Avansati: Pe masura ce devii din ce in ce mai experimentata, te obisnuiesti cu meditatia pentru relaxare. Asa ca si timpul ar trebui prelungit de la 15 minute la 30 de minute. Nici chiar o ora de meditatie pentru relaxare nu e ceva iesit din comun. Iti va veni din ce in ce mai usor sa prelungesti timpul de meditatie pentru relaxare pe masura ce exersezi constant.

Nu exista insa o reteta standard. Important e sa-ti asculti corpul si mintea si sa faci ce simti ca e mai bine pentru tine.

Sfatul este sa incepi meditatia intr-un ritm usor. Adica sa meditezi atat timp cat poti, chiar si 1 minut. Mentine acest ritm pentru o luna, iar apoi incepe sa-l cresti treptat. Important e sa faci din meditatie pentru relaxare o parte a ritualului tau zilnic. Cu cat vei medita mai mult, cu atat vei vedea ca iti vine mai usor sa prelungeti timpul. Iar beneficiile pe care le vei constata te vor convinge ca merita sa investesti timp in acest ritual. Iar daca la inceput meditatia pentru relaxare ti se parea o corvoada, pe masura ce vei avansa o sa-ti faca atata placere incat vei dori sa-i dedici mai multa vreme.

Foto: Guliver