Motive reale

Orice cuplu se confrunta la un moment dat cu aceasta situatie: unul dintre parteneri nu mai vrea sa faca sex, iar aceasta poate fi o problema destul de mare, mai ales daca avem in vedere faptul ca sexul este foarte important in cuplu, spun cei de la yourtango.com. Esti in situatia in care iubitul tau nu mai vrea sa faceti sex? Nu este vina ta! Sunt patru motive reale pentru care el are aceasta atitudine fata de tine. 

Daca esti in aceasta situatie, probabil crezi ca nu te mai considera atragatoare, nu mai este atras de tine sau te insala si, din cauza acestor ganduri, incepi sa iti faci tot felul de griji si scenarii care nu sunt nici macar aproape de realitate. Asadar, este important sa analizezi situatia in care te afli si sa descoperi care sunt acele motive reale pentru care iubitul tau nu mai vrea sa faceti sex.

4 motive reale pentru care el nu mai vrea sa faceti sex

1. Ii este teama ca va fi refuzat

Surprinzator sau nu, barbatii nu sunt cu mult diferiti fata de noi. Daca iubitul tau nu isi mai doreste sa faceti sex, este posibil ca acest comportament sa ia nastere tocmai din teama de a nu fi respins. De exemplu, daca iubitul tau ti-a propus sa faceti sex de cateva ori, iar tu l-ai refuzat, este posibil ca el sa se gandeasca ca acest lucru se va intampla din nou, asa ca, pentru a evita un astfel de moment, va evita sa-ti mai propuna sa faceti sex.

2. Isi face griji pentru tine

Ati avut cateva experiente sexuale mai putin placute, cand tu ai avut unele dureri sau un disconfort in timpul actului sexual? Ei bine, barbatii adora sa faca sex, dar nu isi doresc ca sexul cu ei sa fie dureros, asa ca va evita sa iti propuna sa faceti sex, cel putin pentru o perioada.

3. Este nesigur pe el

Daca tu consideri ca nu mai esti suficient de atragatoare pentru iubitul tau, acelasi lucru se poate intampla si in cazul lui. Barbatii vor sa se simta doriti, asa ca, daca nu stii cum sa te comporti si cum sa-i arati iubitului tau cat de mult il doresti, acesta s-ar putea sa fie nesigur pe el si sunt sanse sa evite sa iti mai propuna sa faceti sex. Este o situatie destul de complicata, dar nu trebuie sa ramana asa. Comunicarea este importanta in cuplu, iar acesta este momentul in care trebuie sa vorbiti deschis despre tot ceea ce considerati ca nu functioneaza.

4. Este stresat sau obosit

Pe ultimul loc cu motive reale pentru care iubitul tau nu mai vrea sa faceti sex se afla stresul sau oboseala. Probabil ca iti vine greu sa crezi, dar iubitul tau poate refuza sexul din alte motive, cum ar fi problemele de la munca, oboseala acumulata in cursul zilei sau anumite situatii care au legatura cu familia sau prietenii. Sunt momente exceptionale, dar exista posibilitatea ca iubitul tau sa se confrunte cu ele.

Iata si un articol despre cum sa iti imbunatatesti viata sexuala. Sfaturi de la un sexolog!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver