Lucruri esentiale despre femei

Daca pe vremuri barbatii erau capul familiei, iar femeile erau nevoite sa se ocupe de casa si de copii, in ziua de azi rolurile s-au schimbat, cel putin in cazul femeilor. Cariera a devenit foarte importanta si se vorbeste tot mai des despre egalitatea dintre sexe. Sunt cateva lucruri esentiale despre femei pe care orice barbat ar trebui sa le cunoasca inainte sa se implice intr-o relatie. 

Potrivit self.com, foarte multe femei au inceput sa isi asume mai multe roluri in societate si din acest motiv isi doresc sa fie respectate in relatia de cuplu si au mai multe pretentii de la partenerul de viata. Iata, asadar, cateva lucruri esentiale despre femei.

9 lucruri esentiale despre femei

1. Femeile nu sunt datoare barbatilor

Un lucru esential pe care l-am invatat de-a lungul vietii este ca noi, femeile, nu suntem datoare barbatilor. Chiar daca acestia se ofera sa faca anumite treburi in locul nostru sau ne ajuta sa rezolvam unele probleme, nu le datoram nimic. Face parte din legea “naturii”. Este firesc ca barbatii sa ne ajute in diferite situatii. Totodata, nicio femeie nu ar trebui sa se simta datoare unui barbat. Daca un barbat isi ofera ajutorul, trebuie sa stie ca un semn de multumire este suficient.

2. Un refuz politicos este considerat tot un refuz

Probabil se intampla ca unii barbati sa insiste sa iasa la intalnire atunci cand considera ca au intalnit partenera ideala, dar acest comportament nu este recomandat. Orice barbat trebuie sa stie ca un refuz politicos este considerat tot un refuz, iar insistentele lor nu vor fi vazute prea bine. Un barbat care nu stie sa accepte un refuz este doar un factor de stres.

3. Uneori femeile nu isi doresc doar o aventura

Probabil ca unele femei sunt foarte sexuale si atragatoare, dar nu isi doresc doar o aventura si foarte multi barbati ar trebui sa inteleaga acest lucru. Asadar, orice barbat ar trebui sa stie ca femeilor nu le place sa fie asaltate cu mesaje cu conotatie sexuala sau, mai rau, sa fie abordate in public intr-un mod mai putin politicos sau decent.

4. Femeile sunt la fel de inteligente ca si barbatii

Orice barbat ar trebui sa stie ca si femeile sunt inteligente. Sunt foarte multe femei care lucreaza in cercetare, in guvern sau in organizatii importante. Femeile sunt capabile sa faca foarte multe lucruri, iar din acest motiv trebuie sa fie apreciate la adevarata lor valoare. In plus, sunt foarte multe situatii in care femeile se descurca mai bine decat barbatii.

5. Femeile nu trebuie sa preia rolul de mame intr-o relatie

Desi se naste cu un simt matern, femeia nu trebuie sa preia rolul de mama pentru iubitul ei! Desi unii barbati sunt foarte mamosi si se asteapta ca partenera lor sa ii rasfete ca pe un copil, acest obicei nu are ce cauta in relatia de cuplu. Orice barbat ar trebui sa stie ca o relatie de cuplu nu presupune ca partenera sa isi asume responsabilitatile unei mame!

6. Niciun barbat nu ar trebui sa critice drastic felul in care arata partenera lui

Orice barbat trebuie sa stie ca nu este cazul sa discrediteze felul in care arata partenera sa. Chiar daca aceasta are cateva probleme cu greutatea sau nu se imbraca mereu in cele mai atragatoare tinute, astfel de comentarii nu isi au rostul. Asa cum barbatii nu vor sa fie criticati, nici noi, femeile, nu ne dorim sa ni se spuna la fiecare pas ce sa facem si cat de grav gresim.

7. Respectul trebuie sa fie reciproc

Indiferent de natura relatiei dintre un barbat si o femeie, este important ca respectul sa fie reciproc. Orice barbat isi doreste sa fie apreciat sau respectat, iar aceeasi regula se aplica si in cazul femeilor. In fond, in afara de diferenta de sex, femeile nu sunt foarte diferite de barbati. Barbatii si femeile au foarte multe obiceiuri si activitati in comun.

Daca ti-a placut acest articol cu lucruri esentiale despre femei, iti propun sa citesti si lucruri pe care barbatii le considera respingatoare la o femeie!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver