Adevaruri despre sex pe care orice femeie trebuie sa le stie pana la 30 de ani

Exista cateva adevaruri despre sex pe care orice femeie trebuie sa le stie pana la 30 de ani. Desigur, fiecare experienta este diferita si gusturile nu se discuta cand vine vorba de viata intima, insa sunt cateva informatii pe care cu siguranta le vei gasi utile, scrie health.com.

Lista cu adevaruri despre sex pe care orice femeie trebuie sa le stie cuprinde cateva lucruri simple, dar destul de importante, sustin specialistii in relatii.

Adevaruri despre sex pe care orice femeie trebuie sa le stie pana la 30 de ani

1. Este normal sa razi si sa te simti bine in timp ce faci sex

Specialistii in relatii sustin ca orice femeie trebuie sa invete sa isi accepte imperfectiunile, sa se bucure mai mult de momentele de intimitate, sa rada si sa se simta bine. Sexul nu trebuie sa fie ceva rigid si nici nu este cazul sa tina cont de prea multe reguli. Pur si simplu, sustin specialistii, o femeie trebuie sa isi iubeasca corpul si sa lase situatia sa evolueze de la sine.

2. Sexul protejat este important pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala

Orice femeie trebuie sa stie ca sexul protejat este important pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala (BTS), dar si pentru prevenirea unei sarcini nedorite. Chiar daca este vorba de o relatie de lunga durata, partenerii trebuie sa cada de comun acord cand este momentul potrivit pentru a renunta la prezervativ. Totodata, medicii recomanda ca in fiecare an sa se faca un consult ginecologic de rutina.

3. Sexul nu ar trebui sa fie dureros, indiferent de situatie

Medicii sustin ca orice femeie trebuie sa se bucure la maximum de fiecare experienta sexuala, asa ca sexul dureros nu trebuie sa intre in ecuatie. In cazul in care ai un disconfort, este recomandat sa te consulti cu medicul ginecolog. Multe dureri apar din cauza unor afectiuni, asa ca este bine sa fii la curent cu starea ta de sanatate.

4. Orgasmele false nu aduc niciun beneficiu in relatie

Specialistii in relatii sustin ca orgasmele mimate nu aduc niciun beneficiu in relatie si orice femeie ar trebui sa tina cont de acest lucru. In cazul in care ai o relatie de foarte mult timp, dar partenerul nu te satisface, nu este indicat sa il induci in eroare. Daca ii lasi impresia ca te simti foarte bine cu el, partenerul tau va continua sa faca aceleasi miscari si nu se va concentra asupra ta.

5. Masturbarea nu trebuie sa lipseasca din ecuatie

Chiar daca ai o viata sexuala activa, daca vrei sa stii 100% ce iti place in materie de sex, este recomandat sa te bucuri de momentele de singuratate si sa iti creezi singura placere. Nu este o rusine sa faci acest lucru, indiferent ce varsta ai. Poti sa actionezi pe cont propriu sau poti sa iti cumperi cateva jucarii sexuale, important este sa experimentezi si astfel vei avea parte de mai multa placere in dormitor.

6. Este esential sa fii deschisa la noi experiente sexuale

Indiferent in ce stadiu te afli in relatia ta, cat de experimentata esti in materie de sex sau cat de mult iti plac unele lucruri, specialistii in relatii sunt de parere ca este esential sa fii deschisa la noi experiente sexuale. Oricand poti invata ceva nou, iar partenerul de cuplu te poate ajuta sa iti descoperi si sa iti dezvolti sexualitatea. Iesi din zona de confort si da-ti frau liber imaginatiei si placerii!

Citeste si: 10 lectii despre sex de la Samantha din Sex and the City!

Foto: StockSnap.io