Ai standarde prea inalte

Foarte multe femei au o lista cu lucruri pe care nu le-ar accepta intr-o relatie atunci cand vine vorba despre gasirea partenerului perfect. Ele sunt atente la modul in care arata un barbat, la situatia lui financiara, la comportament, limbaj sau multe alte lucruri pe care le considera importante, dar, cu toate acestea, crezi ca daca ai standarde prea inalte vei reusi sa ai o viata implinita?

Sa ai standarde prea inalte poate fi o adevarata piedica in calea iubirii, iar la aceasta concluzie au ajuns si oamenii de stiinta, scrie refinery29.com. Recent, a fost facut un studiu in cadrul caruia atat cuplurile casatorite, cat si cele care se aflau la inceput de drum au fost rugate sa spuna care au fost motivele pentru care a existat o atractie intre ele si au ales sa fie impreuna.

Ai standarde prea inalte?

Daniel Conroy-Beam si David Buss, cei care au condus studiul, au vrut sa afle care a fost cel mai important lucru pe care cuplurile il cautau la o relatie si ce asteptari aveau de la persoana pe care aveau sa o aleaga. Cuplurile care se aflau la inceput de drum s-au numit drept “cercetatori independenti”, iar, potrivit analizelor facute in cadrul studiului, cei doi psihologi au ajuns la concluzia ca foarte multe cupluri au gasit ce si-au dorit.

Trasaturile sau calitatile pe care foarte multe cupluri le cautau se regaseau in persoanele pe care le-au ales pentru a fi impreuna, ceea ce inseamna ca foarte multe persoane reusesc sa obtina ce isi doresc atunci cand vine vorba de relatii.

Cei doi psihologi au ajuns la concluzia ca se poate vorbi despre o “sortare a preferintelor”, lucru care poate ajuta pe oricine sa gaseasca persoana potrivita. Standardele inalte au si ele o contributie importanta in tot acest proces de sortare, insa in unele cazuri pot sa nu duca la rezultatul dorit.

Este perfect normal sa ai standarde atunci cand vine vorba despre relatii, dar nu este bine sa exagerezi. Cu alte cuvinte, doar pentru ca ai intalnit un barbat care nu se incadreaza in toate standardele tale nu inseamna ca trebuie sa te grabesti sa-l refuzi, pentru ca exista riscul sa ramai singura sau iti va fi din ce in ce mai greu sa faci unele compromisuri.

Extremele se atrag? Ce se intampla intr-o astfel de relatie!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver