Iubit infidel

Iubitul tau te-a inselat? Exista riscul sa o faca din nou! Conform mai multor studii, intre 20% si 70% de persoane si-au inselat jumatatea. Exista mai multe surse pentru a explica motivele acestor indiscretii, la fel cum exista mai multe sfaturi care te pot ajuta sa ai o relatie fericita. In orice caz, daca ai un iubit infidel, este bine sa iti adresezi cinci intrebari inainte sa te impaci cu el. 

Infidelitatea este un subiect foarte sensibil, dar trebuie sa stii ca este mult mai sanatos sa intelegi cat mai bine ce impact poate avea asupra relatiei tale. Trebuie sa ai in vedere care sunt motivele pentru care un barbat insala, cu cine alege sa insele si cat de serioasa poate deveni aventura pe care o are. Mai mult, este important sa afli si care e natura relatiei pe care o are: este mai mult emotionala, fizica sau cate putin din ambele?

Oamenii insala din foarte multe motive, cum ar fi lipsa satisfactiei sexuale sau instabilitatea emotionala. Daca ai un iubit infidel, este bine sa-ti adresezi aceste cinci intrebari inainte sa te impaci cu el, potrivit yourtango.com.

Ai un iubit infidel? Adreseaza-ti 5 intrebari inainte sa il ierti!

1. Iubitul tau are un parinte sau un prieten apropiat care a inselat de-a lungul vietii sale?

Daca raspunsul este DA, trebuie sa te gandesti in ce masura iubitul tau poate fi influentat de astfel de persoane. El poate sa inteleaga ca este firesc sa insele, ca face parte din “rutina vietii”. Totodata, ar trebui sa te interesezi si cu cine isi petrece timpul iubitul tau, ce prieteni are sau cum sunt colegii lui de munca. Nu este cazul sa il verifici la fiecare pas, ci doar sa incerci sa afli ce fel de persoane are alaturi. Barbatii sunt foarte usor de influentat, mai ales cand au foarte multe exemple negative in jurul lor.

2. Iubitul tau isi “compartimenteza” viata?

Acest obicei functioneaza precum un mecanism de aparare. Foarte multe persoane obisnuiesc sa isi “compartimenteze” viata, ceea ce inseamna ca au un control mult mai mare asupra actiunilor pe care le fac. Astfel, aceste persoane se comporta intr-un anumit fel la birou, in preajma prietenilor sunt mai deschisi, iar acasa sunt complet diferiti. Daca iubitul tau obisnuieste sa faca asta, atunci acest lucru poate fi un semnal de alarma. El te poate insela fara sa aiba remuscari si fara sa considere ca a facut ceva gresit fata de tine.

3. Se simte vinovat ca te-a inselat?

Foarte multi barbati se simt vinovati dupa ce insala, dar sentimentul nu este suficient de puternic incat ei sa nu mai calce stramb. Daca iubitul tau nu se simte vinovat dupa ce te-a inselat, este bine sa te gandesti de doua ori inainte sa te impaci cu el. Doar sentimentul de vinovatie il poate face sa inteleaga pe deplin greutatea situatiei in care se afla, altfel exista riscul ca el sa te insele iar si iar, imediat dupa ce tu l-ai iertat.

4. Esti sigura ca acea aventura s-a incheiat?

Daca iubitul tau inca pastreaza legatura cu cealalta femeie, atunci este cazul sa renunti la relatia cu el. El ar trebui sa rupa orice legatura cu acea femeie, sa o stearga de pe Facebook, sa nu-i raspunda la mesaje sau la telefoane si sa nu lucreze in acelasi loc cu ea. Mai mult, el trebuie sa iti dovedeasca ca a intrerupt orice fel de legatura cu cealalta femeie.

5. Relatia voastra este complet afectata din cauza ca te-a inselat?

In unele cazuri, nu este bine sa te impaci cu un iubit infidel. Daca nu sunteti casatoriti si nu aveti copii impreuna, nu este indicat sa va impacati. Poate ca cel mai bine ar fi ca fiecare dintre voi sa mearga pe un alt drum si sa puneti punct relatiei pana cand nu este prea tarziu. Mai mult, este important de mentionat faptul ca foarte multi barbati continua sa isi insele partenera chiar si dupa casatorie. Este putin probabil ca un iubit infidel sa isi schimbe prea curand comportamentul.

Exista fericire dupa infidelitate!

Daca aceste intrebari nu te-au convins sa renunti la iubitul tau, afla ca exista fericire dupa infidelitate. Totul tine de comunicare! Desigur, este indicat sa apelati la sfaturile unui specialist, sa faceti terapie pentru cuplu si sa incercati sa rezolvati toate problemele pe care le aveti. Mai mult, daca ai ales sa iti ierti iubitul infidel, nu trebuie sa mai privesti in trecut.

Vrei sa stii de ce moare dragostea si visul frumos se termina? Oana Totora, personal matchmaker, iti raspunde la aceasta intrebare!

Foto: Guliver