amor in secolul vitezei

Studii recente au analizat modul de gandire al omului modern si au descoperit ca exista o conexiune intre timpul in care sunt asimilate informatiile si actiunile de zi cu zi. Cum am ajuns sa facem totul in viteza e clar ca se poate vorbi si despre amor in secolul vitezei. Potrivit specialistilor, pe masura ce vietile noastre se desfasoara mult mai repede, activitatea sexuala este si ea afectata, scrie huffingtonpost.com. 

“Foarte multe persoane actioneaza < pe repede inainte>, ceea ce inseamna ca isi aglomereaza programul zilnic cu activitati care nu le mai permit sa desfasoare normal nevoile de baza, cum ar fi sa manance sau sa faca sex”, a declarat James Gleick, autorul cartii “FSTR” (in traducere, Mai repede).

In timp ce foarte multi cercetatori au analizat durata si intensitatea unei partide de sex, specialistii in relatii au discutat despre metode si tehnici care ajuta femeile sa se bucure de mai mult sex si sa aiba parte de mai multe orgasme.

Totul este diferit cand vorbim despre amor in secolul vitezei? Tot ce este posibil, afirma specialistii in relatii. In timp ce vietile multor persoane sunt pe “repede inainte”, in ultimul timp se vorbeste foarte mult despre metode care pot ajuta oamenii sa incetineasca ritmul si sa se bucure mai mult de momentele de intimitate.

Amor in secolul vitezei: mai repede e mai bine?

Intr-un studiu recent, 486 de persoane (femei si barbati) au fost rugate sa completeze un chestionar online care cuprinde 38 de intrebari la care au fost nevoite sa spuna ce le excita sau ce considera ca ar trebui sa schimbe la viata lor sexuala. Majoritatea persoanelor care au raspuns la intrebari au varsta mai mica de 26 de ani, iar cele mai multe dintre ele sunt implicate intr-o relatie serioasa. Scopul intrebarilor era acela de a afla daca persoanele respective isi doresc ca viata lor sexuala sa ramana la fel sau sa se imbunatateasca.

Avand in vedere ca exista o tendinta generala de a crede ca femeile isi doresc ca sexul sa fie mult mai lent, era pe deplin de asteptat ca barbatii sa aiba nevoie “de sex rapid” mai des. Cu toate acestea, femeile care au participat la sondaj au raspuns ca prefera un ritm mai rapid decat barbatii.

In timp ce doar 50,2% dintre barbati si femei au raspuns ca isi doresc o egalitate intre sexul rapid si sexul lent, 31,7% dintre femei au ales un ritm rapid, iar 20% dintre barbati au raspuns ca nu isi doresc sa aiba parte de sex rapid foarte des.

Nu doar genul persoanelor a jucat un rol important in exprimarea acestei dorinte, ci si varsta. Aceasta a fost cel mai mare factor determinant care a stabilit ritmul in care persoanele vor sa faca sex. Persoanele care au varsta sub 35 de ani se excita mai repede cand vine vorba de sex intr-un ritm rapid, iar persoanele care au varsta de peste 35 de ani prefera sexul mai lent.

Cine prefera sexul mai lent?

In timp ce barbatii si grupul de persoane care au varsta de peste 35 de ani ravnesc la un ritm mai lent cand vine vorba de sex, un alt factor important a fost si satisfactia sexuala. Persoanele care nu au o viata sexuala implinita au raspuns ca vor sa aiba parte de partide de sex care dureaza mai mult, rastimp care cuprinde atat preludiu cat si postludiu.

Amor in secolul vitezei: cum este mai bine?

Specialistii in relatii sustin ca nu exista niciun singur “mod corect” de a face sex. Ritmul in care oamenii fac sex nu s-a dovedit a fi in stransa legatura cu satisfactia sexuala. Cei mai multi oameni doresc o combinatie dintre rapid si intens alaturi de lent si relaxat. Cat de des se bucura oamenii de sex rapid sau lent variaza in functie de starea de spirit, nivelul de excitare sau preferintele partenerului.

Cu toate acestea, cei mai multi oameni au o idee despre cum functioneaza cel mai bine atunci cand vine vorba de viata lor sexuala.

Problemele in cuplu apar atunci cand partenerii au preferinte diferite de ritm. Sunt persoane care se plictisesc mult prea repede daca sexul este lent si ajung sa dezvolte diferite frustrari atunci cand nu le sunt satisfacute nevoile sexuale.

La fel ca multe alte aspecte ale vietii, sexul este foarte important. Nu este important ritmul, cat satisfactia sexuala si dorinta individuala. Asadar, se poate vorbi despre o diferenta in ceea ce priveste ritmul de sex, iar unele cupluri au un blocaj la acest capitol.

Daca ti-a placut acest articol despre amor in secolul vitezei, iata si un articol cu 14 caracteristici ale femeilor care stiu sa se bucure de sexualitatea lor!

Foto: Guliver