de ce atragi barbati nepotriviti femeie barbat cuplu

Barbatii nepotriviti sunt ca un magnet pentru tine si nu iti dai seama de ce? Iata de ce atragi barbati nepotriviti: propriul ego si sufletul.

Te intrebi de ce atragi barbati nepotriviti iar si iar? Raspunsul e destul de simplu, de fapt. Sinele tau ranit este cel responsabil pentru aceasta atractie. Poate ca notiunea de “sine ranit” suna prea dramatic. Este vorba despre faptul ca avem, cu totii, doua tipuri de sine: sinele ranit – egoul, si sinele spiritual – sufletul.

Egoul este acea parte din tine care se simte incompleta, noteaza mindbodygreen.com. Iti pune la indoiala valoarea. Sinele tau ranit este micul tau ego care nu stie daca esti demna sa fii iubita. Pe de alta parte, sufletul, sinele spiritual, este acea parte care este tot timpul conectata la dragoste, adevar, intelepciune si pace interioara. Sufletul tau stie, fara indoiala, ca poti fi indragita si apreciata. Intr-un fel, sufletul este opusul egoului.

Cand egoul tau se simte incomplet – De ce atragi barbati nepotriviti

Fiecare dintre noi actioneaza, in viata de zi cu zi, in functie de cele doua tipuri de sine. In general, din pacate, te iei mai mult dupa ce iti transmite ego-ul. De aceea ti se pare ca esti neimportanta si lipsita de putere.

Egoul cauta in exterior lucruri care sa il valideze si sa il completeze. El crede ca, odata ce va obtine mai mult – bani, un partener mai bun, un job mai bun, o casa mai mare, mai multe vacante – va fi fericit. Dar, de fapt, niciodata nu se multumeste cu ceea ce primeste. Nu pentru mult timp, in orice caz. Pentru ca sta in natura egoului sa se simta incomplet. Prin urmare, atunci cand alegi sa traiesti din perspectiva egoului, e normal sa simti ca ceva lipseste. Viata privita prin ochii egoului nu este prea amuzanta.

De ce atragi barbati nepotriviti – Egoul se activeaza mai ales in relatia de cuplu

Egoul se activeaza cand vine vorba de relatii de cuplu, pentru ca multe dintre ranile noastre au la baza astfel de relatii. Probabil ca in trecut ai avut relatii in care te-ai simtit dezamagita sau ranita si porti cu tine si acum, fara sa-ti dai seama, amintirea acelor rani. Daca o dezamagire din copilarie inca este activa in mintea ta, vei atrage oameni care vor evidentia acel sentiment. De exemplu, daca suferinta ta are legatura cu un sentiment de respingere, vei experimenta din nou acest sentiment si in relatia ta de acum. Subconstientul este programat sa atraga oameni care iti reactualizeaza rana. Iar motivul este ca astfel vei reusi sa cresti, sa iti vindeci rana si sa mergi mai departe.

Ia partea buna a lucrurilor: te intalnesti din nou cu ranile vechi pentru a le putea vindeca. Nu putem vindeca ceea ce nu simtim sau nu vedem, pentru ca nu puteam vindeca ceva ce ramane in inconstient. Sentimentele neplacute trebuie sa iasa la suprafata pentru ca tu sa poti construi dincolo de ele. Cum poti sa faci acest lucru? Identificandu-te cu sinele tau spiritual, cu sufletul.

De ce atragi barbati nepotriviti – Sufletul vs. ego – o batalie continua

Nu uita, sufletul este acea parte a ta care stie adevarul despre tine. Stie ca esti valoroasa, minunata si puternica. Privindu-te cu ochii sufletului, esti implinita. E adevarat, esti o fiinta imperfecta, ai defecte, dar ceea ce sufletul stie despre tine este ca esti frumoasa, importanta, speciala, demna de iubire. Iar el, sufletul, vrea ca tu sa stii asta despre tine.

Daca vei reusi sa te identifici cu sufletul tau, nevoia de a te confrunta cu vechile rani se va risipi si, in timp, va disparea.

Atunci cand vei ajunge sa intelegi adevarul pe care sufletul tau ti-l transmite zi de zi, iti vei da seama ca oamenii „gresiti” din viata ta au fost un fel de profesori care te-au indrumat catre o stare de spirit buna, acea stare de spirit care nu pune la indoiala cat de valoroasa esti. Asa ca asculta-ti sufletul si crede in tine. Vei fi mai increzatoare si, astfel, vei atrage oameni care te vor pretui. Pentru ca asa meriti.

Aprofundam tema pe mai departe! Iata si cum iti dai seama ca iubitul nu e potrivit pentru tine.

Foto: Guliver