Varsta ideala pentru casatorie te poate feri de divort

Nu este deloc usor sa-ti gasesti un partener pe viata. E ca la loterie, daca stai sa te gandesti. Iti trebuie si un dram de noroc. Iar oamenii de stiinta complica lucrurile cu ultima lor descoperire. In caz ca nu stiai, exista si o varsta ideala pentru casatorie.

Potrivit expertilor care au studiat acest subiect, varsta ideala pentru casatorie se situeaza undeva intre 28 de ani si 32 de ani. Tarziu, ar spune la unison parintii si bunicii, care au ajuns la altar poate mai devreme de 20 de ani. Vorba bunicii: “te mariti devreme, sa ai viata multa inainte, sa faci copii si sa ai rostul tau langa barbat”. Asa era inainte. Acum, cu studiile specialistilor sau fara, tinerii au observat ca se simt mai pregatiti sa faca acest pas undeva in jurul varstei de 30 de ani, scrie timesofindia.com.

Ce legatura are varsta ideala pentru casatorie cu divortul

Nicholas H. Wolfinger, un profesor-cercetator de la Universitatea din Utah, SUA, care a coordonat o echipa de experti, a studiat indelung impactul varstei la care se inregistreaza casatoria. Din analize a reiesit ca daca alegi sa te mariti intre 28 de ani si 32 de ani, beneficiezi de un risc scazut de divort. Expertii au adunat date despre casnicii aferente anilor 2006, 2007, 2008, 2009 si 2010.

Surprinzator, a reiesit un risc de divort mai mare la cei care se casatoresc inainte de 28 de ani, dar si la cei care aleg sa faca pasul cel mare dupa 32 de ani. Cercetarea sugereaza ca tinerii cu varste cuprinse in acest interval de timp sunt mai “copti” la minte, mai responsabili si au idee despre ceea ce vor sa faca in viata. Mai mult, cei mai multi detin ceva economii, care sa le asigure un trai decent ca familie.

Potrivit oamenilor de stiinta, nu mai putin de 32% din persoanele care se casatoresc in jurul varstei de 20 de ani s-au despartit in primii cinci ani de casnicie. In plus, cei cu varste intre 25 si 29 de ani care si-au unit destinele au inregistrat un risc de divort de 15%.

Analizand concluziile, profesorul Wolfiger a ajuns la parerea ca persoanele trecute de 32 de ani se expun unui risc de divort in crestere cu cinci procente pe an, pe masura ce varsta lor avanseaza.

Sa citesti si articolul nostru intitulat Stereotipuri despre casatorie: este bine sa te casatoresti devreme?

Foto: Guliver