Cat de des faci sex si cat de des e normal.

Sexul vinde. Reviste, filme, produse de orice fel. Pentru ca este un subiect care apare adesea in prim-plan, indiferent de varsta sau de statul social, este imposibil sa te ocoleasca si pe tine. Si asa ajungi sa te gandesti la cat de des faci sex tu si daca e ceva normal. Afla ce spun studiile ca se intampla in majoritatea relatiilor. Apoi, nu uita: important e sa fii tu multumita!

In general, toata lumea face sex. Dar, dintr-un motiv sau altul, unii o fac mai des decat altii. Exista diferente chiar si in ceea ce inseamna “a face sex”. Se pare ca 45% din oamenii care au participat la un studiu in SUA considera ca masturbarea inseamna sa faci sex. 71% dintre ei spun ca sexul oral inseamna sex.

Un studiu realizat in Statele Unite a aratat ca frecventa cu care oamenii fac sex depinde in mare masura de varsta, astfel: cei care au intre 18 si 29 de ani fac sex de 2,15 ori pe saptamana, cei care au intre 30 si 39 de ani o fac de 1,65 ori pe saptamana, iar cei cu varste cuprinse intre 40 si 49 de ani, de 1,33 ori pe saptamana, scrie Psychologytoday.com.

Cat de des faci sex: ce te influenteaza?

Calitatea sexului si cat de des faci sex sunt elemente cheie cand vine vorba de o relatie de cuplu. Dar cat de des faci sex depinde si de relatia in care te afli. Sau daca te afli intr-o relatie. Sexul ocazional sau atunci cand esti intr-o relatie la distanta, inseamna, evident nu o faci prea des. Daca esti casatorita sau locuiesti cu partenerul de cuplu, lucrurile ar trebui sa stea mult mai bine.

Pe de alta parte, daca esti in aceeasi relatie de mult timp, e posibil sa nu mai aveti atat de des momente de intimitate. Frecventa cu care un cuplu face sex are o mare legatura cu satisfactia emotionala a relatiei.

Un studiu mai amplu realizat pe americani a aratat cat de des fac sex cei casatoriti. Si – tine-te bine! – frecventa a fost de 1,25 ori pe saptamana, mai mica decat la persoanele de 40-49 de ani! Un alt detaliu surprinzator este acela ca frecventa era mai mare la cuplurile in care barbatul nu era foarte implicat in treburile casnice! Altfel spus, barbatii sunt “penalizati” daca fac lucruri considerate in societate ca fiind “feminine”.

De ce e bine sa faci sex

Cand te gandesti la cat de des faci sex si te stresezi daca e normal sau nu, afla ca un studiu realizat anul acesta a aratat ca, pe masura ce relatia este mai longeviva, cu atat frecventa si satisfactia sexuala scad.

Sunt o multime de motive pentru care e bine sa faci sex. Te elibereaza de stres, iti creste increderea de sine, te vindeca psihologic, influenteaza pozitiv cognitia, te face sa arati si sa te simti mai tanara, te ajuta sa arzi calorii. Pe scurt, sexul e bun pentru buna ta stare fizica, psihologica si emotionala.

Aum ca stii cat de des e normal sa faci sex, afla si Ce vor barbatii in materie de sex.

FOTO: Guliver

Daca ti s-a parut interesant acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii utile!