Cat de bun sau de rau e comprmisul in relatia de cuplu.

Uneori te ajuta sa te dezvolti, alteori te face extrem de nefericita. Cat de bun sau de rau e compromisul in relatia de cuplu? Depinde.

In general, suntem de acord cu compromisul, mai ales in experientele emotionale negative. De exemplu, laudam o persoana care nu si-a pierdut cumpatul, desi a fost provocata. In dragoste insa, compromisul capata o conotatie negativa. De ce? Pentru ca fiecare compromis, oricat de mic, este comparat cu ideea romantica de “dragostea invinge totul”. Prin urmare, ai putea crede ca in dragoste nu e nevoie de niciun compromis.

Cand e bun compromisul in relatia de cuplu

Un compromis rau iti schimba obiceiurile in asa fel incat renunti la lucrurile care iti fac placere, devii terna si iti pierzi autenticitatea. Un compromis bun este acel compromis care iti schimba obiceiurile cu unele mai bune, te ajuta sa te dezvolti si sa devii mai buna, scrie Cnn.com.

Iata cateva exemple de compromis bun: cand unul dintre parteneri ii sugereaza celuilalt sa fie putin mai ordonat, cand te roaga sa fii mai atenta la sanatatea ta, cand iti cere sa spui direct ce ai pe suflet si sa comunici cu el mai des.

La prima vedere, moderatia si compromisul par contradictii ale emotiilor in general si total opuse de ceea ce inseamna dragostea. Nimeni nu-i spune partenerului ca il iubeste moderat. Ar fi o adevarata insulta! In schimb, partenerii isi potenteaza unul altuia atitudinea si sentimentele si se echilibreaza reciproc.

Cand sa nu faci compromisuri

Totusi, exista unele situatii in care compromisul intr-o relatie nu trebuie acceptat. Aceste situatii au fost descrise de Yourtango.com:

1. Cand incerci sa salvezi o relatie care nu ar trebui salvata

De multe ori suntem dispuse sa facem compromisuri pentru a salva o relatie cu probleme. Unele probleme trebuie aduse la suprafata, discutate si rezolvate. Dar nu intotdeauna reusesti sa faci asta si, in schimb, eviti confruntarea cu problemele reale. Atunci faci compromisuri. Daca tii cu disperare sa il pastrezi langa tine, desi relatia nu este asa cum ti-ai dori, mai bine incetezi sa faci acest compromis.

2. Cand nu esti sincera

Cand esti intr-o relatie de cuplu care presupune sa oferi, dar tu te gandesti numai la satisfacerea nevoilor tale, situatia nu este prea buna. Compromis este si atunci cand folosesti lipsa sinceritatii ca instrument prin care il faci pe iubitul tau sa creada ca incerci sa rezolvi o problema, dar, de fapt, nu e asa. Daca vrei doar sa aduci toate lucrurile in avantajul tau si pentru asta esti nevoita sa minti, opreste-te! Cauta o relatie autentica.

3. Cand compromisul te impiedica sa iti satisfaci dorintele si nevoile

Cand accepti sa fii nefericita pentru ca el sa fie fericit inseamna ca lucrurile au mers prea departe! Intr-o relatie matura si pozitiva, compromisul este acceptat cu bucurile si sinceritate si este asociat mai degraba cu intelegerea si compasiunea. Altfel, nu face nimic dintre lucrurile care te fac nefericita si te frustreaza. Cauta o relatie de dragoste care sa te implineasca emotional!

Acum ca stii cand e bine sa accepti compromisul in relatia de cuplu, alfa si Secretele pentru o relatie de cuplu perfecta.

FOTO: istockphoto.com