de ce mint barbatii costum

Astazi intelegem ceva mai bine cum functioneaza sexul opus si stim ca dorinta iubitilor nostri de a-si dovedi barbatia nu va disparea niciodata. Ea nu e o “chestie” din trecut, iar un nou studiu prezentat de site-ul mindbodygreen.com explica de ce mint barbatii.

Cercetatorii de la Universitatea din Washington au dat unui grup de tipi un aparat de exercitii pentru maini si le-au spus ca participa la un studiu despre felul in care efortul iti afecteaza capacitatea de a lua decizii. De fapt oamenii de stiinta voiau sa studieze de ce mint barbatii si cum se comporta barbatii cand cineva le ameninta masculinitatea.

De ce mint barbatii?

Unora dintre participanti li s-a spus ca felul in care strang aparatul este sub nivelul mediu, iar celorlalti ca au o stransoare normala pentru caracteristicile lor. Apoi li s-au dat cateva chestionare in care trebuiau sa-si completeze inaltimea, sa spuna daca sunt intr-o relatie sau nu si sa-si dea cu pararea despre produse care sunt percepute ca fiind “masculine” sau “feminine”.

Rezultatul? Cei carora li s-a spus ca stransoarea lor nu e suficient de puternica si-au exagerat inaltimea, au declarat ca sunt implicat in mai multe relatii amoroase, au spus ca sunt agresivi si atletici si n-au fost deloc interesati de produsele tipic feminine.

Conform unui alt studiu publicat de aceasta data in 2014 in revista Time exista doua tipuri de masculinitate: cea sanatoasa si cea patologica. Cea din urma este specifica in special adolescentilor care inca isi cauta metodele prin care-si pot pune in evidenta masculinitatea. Distinctia dintre cele doua e simpla. Masculinitatea sanatoasa presupune ca tipului respectiv ii plac diverse lucruri baietesti, iar in cazul celei patologice are tendinta sa distruga anumite lucruri doar pentru a dovedi ca e barbat.

Citeste si Tipologii masculine cu care-ti pierzi degeaba timpul!

Foto: Thinkstock