Nu te pancia daca esti indragostita de cel mai bun prieten

Atunci cand iti dai seama ca esti indragostita de cel mai bun prieten, este normal sa simti ca intri in panica. Dar stai linistita! Totul va fi bine, pana la urma, orice s-ar intampla.

Vrei sa devina din prieten iubitul tau. Inainte de a actiona, este bine sa te gandesti o vreme la toate implicatiile pe care le au sentimentele tale. Cand iti dai seama ca esti indragostita de cel mai bun prieten, este clar ca viata ta se va schimba. Incearca sa respiri adanc si sa te gandesti la urmatoarele sase situatii, propuse de Yourtango.com.

6 situatii cand esti indragostita de cel mai bun prieten

1. S-ar putea sa simta acelasi lucru. Te cunoaste cel mai bine, te-a vazut in momentele cele mai proaste si-ti impartaseste sentimentele. Daca sunteti indragostiti unul de celalalt, atunci aveti o baza foarte buna pentru o relatie romantica. Dar inainte de a vorbi cu el gandeste-te daca ce simti e o scanteie sau mult mai profund. Pentru ca altfel l-ai putea rani.

2. S-ar putea sa nu simta acelasi lucru. Daca esti indragostita de cel mai bun prieten, acest lucru nu este o garantie ca va simti la fel pentru tine. Se poate sa fiti prieteni pentru ca el asa te vede: ca pe o prietena. Gandeste-te ce simti legat de asta? Mai poti fi prietena lui daca el nu vrea ceva mai mult? I-ai mai spune ce simti daca nu e interesat? Este posibil sa ai nevoie de putin spatiu pentru a te vindeca. Si apoi, poate va puteti intoarce la cum erau lucrurile inainte. Dar…

3. Relatia voastra s-ar putea schimba complet. Chiar daca simte acelasi lucru pentru tine, chiar daca nu, relatia voastra nu va mai fi la fel. Daca e un tip treaba – si e, altfel de ce ai fi prietena cu el? – te va ajuta sa treci peste momentul ciudat cu o atitudine pozitiva si multa grija.

4. Cantareste circumstantele in care va aflati. Sincronizarea proasta e o problema des intalnita. Poate tu esti intr-o relatie, poate el este intr-o relatie. In orice caz, nu ar trebui sa-i marturisesti nimic pana cand nu sunteti single amandoi. Si chiar daca nu are o relatie, poate fi momentul nepotrivit in viata lui pentru un angajament pe termen lung.

5. Roaga o prietena comuna sa te ajute. Poate nu iti dai seama ce simte pentru tine si nu vrei sa risti sa-i marturisesti. In acest caz, poti ruga o prietena apropiata sa fie atenta la reactiile lui fata de tine. Astfel, poti primi informatii noi care sa te ajute sa decizi.

6. Ia-o pe ocolite. Daca sunteti amandoi fara obligatii si crezi ca ai o sansa cu el, e timpul sa incerci marea cu degetul. Du vorba catre subiecte romantice atunci cand sunteti amandoi relaxati. Daca ai emotii, este mai bine sa nu bei ca sa te calmezi. Pentru ca trebuie sa fii cat mai constienta de ce zici. Cauta un mediu relaxat, ca o cafenea sau un loc in care se joaca board games. Atunci cand simti ca e momentul, intreaba de relatii si daca el se simte pregatit pentru una. Si poate, daca se simte deschis la ideea de a incerca o relatie cu cineva cunoscut si apropiat… Iti uram succes!

Daca nu esti indragostita de prietenul cel mai bun, iata cum te poate ajuta el la dating!

Foto: iStock.