Femeia ideala este desteapta, dar nu mai desteapta ca el

Teoretic, barbatii viseaza sa aiba langa ei femei frumoase si inteligente. Practic, o demonstreaza studiile de specialitate, reprezentantii sexului tare se simt intimidati de IQ-ul mare al unei femei. Concluziile cercetarilor in domeniu confirma ceea ce se putea observa cu ochiul liber la multe cupluri. Femeia ideala, in viziunea unui barbat, este frumoasa, familista si are un coeficient de inteligenta putin mai mic decat al lui.

Bine, multi se declara indragostiti de femeile care arata bine si sunt foarte destepte. In realitate, inteligenta femeilor ii face sa se fastaceasca si sa se simta ca pestii pe uscat langa ele.

Studiile oamenilor de stiinta americani au gasit explicatia: femeile cu IQ-ul mare, inconstient sau nu, reusesc sa-i intimideze pe urmasii lui Adam. Pentru multi dintre ei, femeia ideala este ambitioasa si sexy, dar nu exceleaza la capitolul inteligenta.

Lucru pe placul barbatilor, care simt nevoia sa-si umfle penele din cand in cand, in timp ce dau explicatii iubitelor, cand acestea au nevoie de lamuriri.

Inteligenta intimideaza

Daca ii intrebi cum arata fata visurilor lor, cei mai multi barbati raspund convinsi ca e desteapta, sexy si stie ce sa faca in bucatarie, dar si in dormitor.

Teoretic, prima conditie pe care trebuie s-o indeplineasca o posibila partenera este sa fie inteligenta, sa stie cand sa deschida gura si sa aiba lucruri interesante de spus.

Mai mult, barbatii spun ca degeaba arata bine o femeie, daca nu stie sa vorbeasca si se exprima vulgar, iar manierele ei lasa de dorit.

Cu toate acestea, majoritatea repezentantilor sexului tare prefera sa admire de la distanta o femeie isteata. Pur si simplu le fuge curajul si isi pun in cui pofta de a invita o astfel de femeie in oras.

De ce? Ne explica expertii americani. Inteligenta unei femei intimideaza ego-ul masculin. Studiile au aratat ca, desi le place ideea de a avea o partenera sexy si desteapta, barbatii se simt amenintati.

Femeia ideala n-are un IQ mai mare ca al lui

Testele efectuate de cercetatori au raspuns la mai multe intrebari legate de preferintele in materie de partenera de viata. Biologic vorbind, barbatii vor langa ei femei agere la minte, pentru ca se gandesc la genele pe care le pot transmite urmasilor.

Prin urmare, cu o partenera frumoasa, care are si un coeficient de inteligenta demn de toata lauda, planul poate avea mari sanse de reusita. In plus, daca se afiseaza in public alaturi de o astfel de persoana, vor avea numai de castigat. Iar aici ma refer la respectul prietenilor, dar si la numeroasele avantaje pe care le pot obtine in relatia cu cei din jur.

Dar lucrurile nu stau deloc asa, spun cercetatorii de la Universitatea din Texas, din California si din Buffalo. In pofida acestor beneficii, barbatii ezita sa se intalneasca cu femei foarte destepte, ci prefera sa iasa cu cele care sunt mai putin inteligente decat ei.

Vrei sa stii ce sa faci ca sa fii mai inteligenta?

Foto: Guliver