ce nu vrea sa auda o femeie singura

Stii ca toata lumea iti vrea binele, insa uneori, felul in care pun problema are exact efectul invers celui dorit. Anumite intrebari sau pareri te fac sa te simti inconfortabil ca esti singura si ti-ai dori sa nu le spuna niciodata. Pe huffingtonpost.com am gasit cateva dintre ele...

“De ce esti inca singura?”

E genul de intrebare cu care te trezesti de obicei de la rudele ceva mai in varsta, care nu te-au mai vazut de mult timp si nu inteleg cum de nu esti si tu la casa ta, cum erau majoritatea fetelor de varsta ta pe vremea lor. Iti vine sa fii sarcastica cu ele insa nu e cazul. Incerci sa cauti un raspuns care sa nu jigneasca, dar care sa nu fie totodata extrem de lung. O astfel de intrebare se doreste a fi mai degraba un compliment, pentru ca matusa din partea tatalui incearca sa-ti spuna ca esti interesanta si arati bine si ai merita pe cineva, insa o astfel de intrebare nu face altceva decat sa te puna in dificultate si sa te faca sa te simti prost. Ce ar putea fi mai rau decat asta? Sa incerce sa te cupleze cu nepotul vreunei vecine, pentru ca “nu se cade sa fii o femeie singura”.

“Probabil esti prea pretentioasa”

O astfel de remarca vine de obicei de la o persoana care nu te cunoaste prea bine si care habar n-are ce cauti tu la un iubit. Simplul fapt ca doi oameni sunt singuri in acelasi timp nu-i face compatibili. Sunt tot felul de alte variabile de care trebuie sa tii cont in aceasta ecuatie. Sa spui despre o femeie ca e pretentioasa doar pentru ca refuza un tip cu care nu are nimic in comun e ca si cum i-ai spune unui om infometat ca nu-i e suficient de foame daca nu se multumeste si cu un sandvis stricat.

“Trebuie sa iesi mai mult in oras”

E extrem de deranjant cand cineva sugereaza ca esti o femeie singura pentru ca nu-ti dai silinta sa schimbi situatia. Plus ca un studiu facut in 2012 la Stanford University arata ca 63% dintre cuplurile care s-au casatorit s-au intalnit cu ajutorul prietenilor comuni si nu intamplator in baruri sau cafenele cum vezi de obicei in filme.

Citeste si: “Despre relatii de cuplu si cum sunt vazute femeile singure”!

Foto: Thinkstock