Iubitul se simte presat sa te ceara in casatorie? Ce motive are.

Iubitul se simte presat sa te ceara in casatorie? Daca da, ce sta la baza acestei presiuni? Dorinta ta de a te marita sau are motivele lui? Oricum ar fi, graba nu e buna!

Pentru unii barbati, casatoria este ceva inspaimantator. Inseamna sa isi ia un angajament pentru toata viata fata de o alta persoana. Alti barbati insa de-abia asteapta sa se casatoreasca si se grabesc sa o faca, de teama ca ar putea sa isi piarda partenera daca nu sunt hotarati.

Te intrebi daca iubitul se simte presat sa te ceara in casatorie? Sau care ar fi motivele pentru care s-ar simti constrans sa o faca? Elitedaily.com a facut o lista cu astfel de motive de la opt tipi care vor sa le ceara de sotii pe iubitele lor, din diferine motive.

8 motive pentru care iubitul se simte presat sa te ceara in casatorie

1. Se teme ca te poate pierde

Tobin D, de 31 de ani, marturiseste ca primeste tot felul de indicii de la iubita lui ca, daca nu o cere in casatorie mai repede, ea o sa-l paraseasca. “Cred ca spera sa ne casatorim in urma cu un an, pentru ca deja ne intalneam de cinci ani. Se grabeste si, de aceea, acum ma grabesc si eu cu propunerea”, mai spune Tobin.

2. Stie ca nu mai e asa tanar

Kyle C. are 40 de ani si spune ca nu-si mai permite sa fie capricios in materie de femei pentru a-si intemeia o familie. “Nu cred ca am gasit femeia perfecta, dar cred ca am gasit pe cineva care e perfect pentru mine si pentru felul in care vreau sa traiesc. De aceea vreau sa ii ofer un inel, pentru ca sunt pregatit pentru o familie. In plus, de-acum nu o sa mai intineresc”, adauga Kyle.

3. Casatoria, inca ceva de bifat

Sunt insa si cazuri in care iubitul se simte presat sa te ceara in casatorie numai pentru ca asa isi imagineaza ca trebuie sa faca. Mariajul e ceva ce trebuie sa aiba loc, pur si simplu. Este si cazul lui Don C, de 34 de ani. El crede ca, dupa ce si-a cumparat apartamentul mult dorit si dupa ce a obtinut functia dorita la job, e cazul sa se insoare. “Am bani destui si am calatorit mult la 20 si ceva de ani. Am avut acces la o multime de lucruri. Nu vreau sa ma laud, incerc doar sa spun ca singurul lucru pe care nu l-am facut inca e sa ma casatoresc. Asa ca ma cam grabesc sa gasesc pe cineva cu care sa pot face asta, ca sa bifez casuta din dreptul cuvantului “casatorie” si sa trec la urmatoarea provocare din viata”, spune Don.

4. Nevoia de siguranta financiara

Casatoria are si alte beneficii, pe langa cele emotionale. Unul este faptul ca va puneti banii la comun. Un tip care a avut mereu probleme cu banii se va simti usurat la gandul ca va imparti veniturile cu sotia, mai ales daca ea castiga bine. Cel putin asa stau lucrurile pentru Miguel C, de 29 de ani: “Ea castiga mult mai mult decat mine si nu o deranjeaza sa plateasca mai mult decat mine. Daca ma casatoresc cu ea, ceea ce al ei va fi si al meu, iar ce e al meu va fi si al ei. Chiar daca, in afacerea asta, eu ies in avantaj”.

5. Sexul dupa casatorie

Desi pare greu de imaginat, mai sunt cupluri care nu fac sex pana nu se casatoresc. Asa este in cazul lui Todd V., de 25 de ani. El explica de ce vrea sa se insoare cat mai curand: “E simplu: suntem oameni religiosi. Numai dupa ce o sa ne casatorim putem sa fim intimi in pat. Poti sa ma invinuiesti pentru faptul ca vreau sa ma insor cat mai repede?”.

6. Vrea copii

In unele cazuri, iubitul se simte presat sa te ceara in casatorie doar pentru ca vrea copii si stie ca altfel nu ai fi de acord sa ramai insarcinata.  “Unul dintre lucrurile pe care mi le doresc cel mai mult in viata este sa fiu tata. Mereu mi-am dorit copii si am vrut sa fiu un tata tanar. Ma intalnesc cu o tipa de un an si jumatate si sunt destul de sigur ca ea e aleasa. Ne-am logodit dupa noua luni de relatie si sper ca anul viitor sa avem un copil”, a marturisit Corey S., de 27 de ani.

7. I-ai dat un ultimatum?

Unii barbarti nu au de ales. Iubitele le dau termene limita in care sa se hotarasca daca vor sau nu sa isi faca o familie. Asa i s-a intamplat lui Nick P, de 28 de ani. “Iubita mi-a spus ca am la dispozitie doua luni in care sa o cer in casatorie, daca nu, ma paraseste. Ne vedem de doi ani si ea crede ca trebuie sa iau o decizie. Intr-o saptamana i-am cumparat inel si am planuit logodna in doua zile. Am cerut-o pentru ca nu vreau sa o pierd. Ne casatorim peste trei luni si nu am nicio idee despre ce se intampla, pentru ca totul e foarte rapid”, spune el.

8. E singurul mod in care isi poate da seama daca tu esti aleasa

Fiecare relatie trece prin etape diferite. Sunt si cazuri in care iubitul se simte presat sa te ceara in casatorie pentru ca numai asa crede el ca isi poate da seama daca vrea sa fie o viata cu tine sau nu. Cel putin asa spune Victor M, de 30 de ani: “Cred ca ma simt pregatit sa incerc si treaba asta cu casatoria. E testul suprem prin care pot sa imi dau seama daca ea este aleasa. Nu ma tem de un eventual divort, daca nu se dovedeste a fi femeia potrivita pentru mine”.

FOTO: Guliver

Citeste si: Aveti planuri de casatorie? Ce trebuie sa discutati inainte!