Ce am invatat despre amor de pe Facebook

Poti sa te opui noilor obsesii social media, poti sa refuzi sa-ti instalezi anumite aplicatii pe telefon si poti chiar sa nu-ti faci deloc cont pe Facebook. Sigur ai prieteni care au uploadat deja poze in care apari si tu si deci intr-un fel esti deja acolo. Si daca tot esti acolo, direct sau indirect, ar fi bine sa inveti un pic cum sta treaba pe site-ul lui Zuckerberg!

Oricat ai incerca sa-l renegi, Facebook-ul a rescris deja regulile jocurilor de socializare si flirt si s-a transformat intr-un site matrimonial undercover pe care poti sa observi foarte usor cine cu cine se iubeste si cine cu cine se doreste.

Poate esti deja combinata si nu te intereseaza sa-ti schimbi iubitul de acasa cu unul din online, insa asta nu inseamna ca nu merita sa faci diverse experimente sociale si sa observi pe pielea ta sau pe pielea altora in ce directii se pot duce conversatiile pe chat-ul site-ului alb-albastru.

Trei lectii despre jocuri amoroase pe care le-am invatat pe Facebook

Daca ar fi sa clasific tipii care te “simpatizeaza” in functie de atitudinea lor pe Facebook as zice ca se impart in trei categorii: timizii cu un strop de curaj (dau Like-uri la ore fixe si cu o constanta uimitoare), baietii old-school (care deschid din primele zile de cand v-ati imprietenit o discutie pe chat si te invita destul de repede sa iesiti in oras) si obositorii (cei care te asalteaza pe toate partile – si-n vazul lumii, si-n casuta de mesaje). Exista fireste si o a patra categorie, cea a pretiosilor, a tipilor care te plac ei intr-o oarecare masura, dar asteapta sa faci tu primul pas. Insa, dupa parerea mea, ei chiar nu conteaza.

Am citit la un moment dat intr-un articol de relatii de pe un site anonim ca sansa de-ati gasi “Printul” creste daca socializezi cu mai multi baieti, iar cea mai simpla metoda prin care poti sa faci asta pe Facebook este atragand cat mai multe “Like”-uri cu pozele tale. Si culmea e ca exista si alte metode prin care poti face asta dincolo de deloc subtila “Jos textila”. Poti sa incerci cu citate misto, dar care nu sunt imprumutate fara motiv de pe tumblr-uri, ci din cartile pe care le citesti in momentul respectiv. Poti sa-ti faci selfie-uri, cu conditia sa nu abuzezi de ele si sa incerci sa le particularizezi cu ceva original (o rama cu bling-bling-uri nu se pune). Poti genera comentarii punand pur si simplu intrebari la anumite imagini pe care le postezi. De exemplu, cand mergi in vacanta poti cere sfaturi de la cei care au fost intr-o anumita destinatie, sau inainte de a iesi in oras poti intreba ce locuri ar mai merita bifate. Si, cu putin noroc, oricare dintre aceste mici tertipluri femeiesti ar putea genera o conversatie si, ulterior, o intalnire.

“Cum te prinzi ca un tip te place?”, o intrebare arzatoare pe care am auzit-o adesea de la prietenele mele care stiau ca am avut doua relatii serioase si frumoase gratie Facebook-ului. Nu prea exista un gest super-evident care-i da de gol pe tipi, desi ar fi misto. Nu ai cum sa te prinzi imediat daca un tip e super dragut cu tine doar pentru ca a fost singur de multa vreme sau chiar te place pe bune. Insa exista cel putin un semnal care inseamna ceva. Teoria mea e urmatoarea: “Nu stiu daca tipii care-ti dau like la unele poze cu tine te plac, dar stiu ca tipii care nu-ti mai dau like dupa ce te-ai combinat, sigur te-au placut.”

Citeste si: “Ce spun postarile de pe Facebook despre tine”!

Foto: Thinkstock