sfaturi de dragoste de la bunica mea

Desi bunica-mea a avut o singura relatie toata viata, cu bunicul meu, de fiecare data cand am avut vreun of amoros a stiut ce sa-mi zica. Chiar daca nu cunoaste foarte bine noua generatie de barbati, sfaturile ei old-school, reusesc sa se muleze si pe relatiile actuale.

“Nu e nici primul, nici ultimul. Si n-au intrat zilele in sac.” E replica cu care bunica-mea incerca sa ma consolez cand plangeam de nu mai puteam dupa nu stiu ce coleg de facultate cu care iesisem la doua cafele si un film. Chiar daca relatia noastra nici nu existase de fapt, pentru mine era sfarsitul. Iar acest scenariu s-a repetat de n-ori de-a lungul liceului si facultatii. Daca atunci cand eram mai tanara, nu reuseam deloc sa accept lectia ei, dupa 25 de ani, am reusit in sfarsit s-o “asimilez” si sa incep sa nu mai tratez despartirile de parca ar fi sfarsitul lumii. Aceasta detasare m-a ajutat de altfel sa fiu mai relaxata si-n relatii si sa ma confrunt cu mai putine despartiri din acel moment inainte.

“N-am facut niciun compromis si uite ce bine mi-a fost”, tine bunica mea mereu sa-mi reaminteasca

“La 20 alegi tu, la 30 te aleg ei.” Oricat de mult m-as fi contrazis cu ea pe tema asta, acum, ajunsa aproape de pragul despre care vorbea ea trebuie sa recunosc ca exista un strop de adevar in zicala ei. Pe masura ce inaintezi in varsta tot mai multi tipi intra in relatii stabile si multi dintre cei singuri, sa zicem ca nu sunt singuri degeaba. Insa anumite reguli sunt facute ca sa fie incalcate, iar cred ca aici e un astfel de caz. Cu putina dibacie si putin noroc, poti fi chiar si dupa varsta asta cea care-si alege cea mai buna varianta dintre cele disponibile.

“Intre doua rele, nu alege niciunul.” Ca mai toate pustoaicele zvapaiate am avut momentele mele cand ieseam cu baieti rai, uneori chiar cu doi deodata. Si pentru ca nu aveam multi bani de buzunar si ne plictiseam de mers zilnic in parc, ajungeam acasa unde bunica mea ii analiza din cap pana in picioare si se prindea rapid cine sunt si ce vor. Fireste, ca orice bunic, ea isi dorea ce e mai bun pentru mine si desi intelegea ca idealurile noastre masculine nu coincid, ma sfatuia mereu sa-i evit pe cei care “rod pahare in dinti” si sa aleg si eu unul care sa ma iubeasca mai mult chiar decat il iubesc eu. “N-am facut niciun compromis si uite ce bine mi-a fost”, tine ea mereu sa-mi reaminteasca.

Citeste si: “Candva o sa ramaneti fara bunici. Si doare…”!

Foto: iStockphotos