O relatie fara drame. 9 situatii pentru care esti prea mare!

La un moment dat, trebuie sa inveti sa ai o relatie fara drame. Cand esti adolescent, faci caz din orice, dar, odata cu maturitatea, trebuie sa inveti sa iti gestionezi emotiile. Fii sincera si pune cartile pe masa. Daca el e infantilul, paraseste-l!

Oricat de frumoasa ar fi, nicio relatie de cuplu nu e complet lipsita de drame. Dar, daca ai ajuns la varsta maturitatii si vrei sa ai o relatie care sa se dezvolte sanatos, ar trebui sa constientizezi ca unele drame nu mai au ce sa caute in viata ta.

Nu esti niciodata prea matura pentru fiori dati de un sarut sau pentru a avea parte de sex senzational cu partenerul tau, dar pentru unele lucruri esti prea mare deja! Cum ar fi… unele drame din cuplu. Poti sa ai o relatie fara drame infantile, daca realizezi ca pentru unele dintre ele a trecut timpul si ca trebuie sa inveti sa le gestionezi. Bustle.com are niste sfaturi in acest sens:

Ce sa eviti ca sa ai o relatie fara drame si matura

1 Jocurile inutile

Joaca de-a “pe mine nu ma afecteaza” sunt de inteles la varste mai mici, dar dupa o anumita varsta, aceste joculete nu te mai duc nicaieri. Ca sa ai o relatie fara drame, cel mai bine e sa fiti amandoi sinceri. Daca relatia nu duce nicaieri cu sinceritate, mai bine va vedeti de drumuri. Nu e nimic gresit in a fi deschis!

2 Situatia neclara a relatiei

Daca esti cu un tip de cateva luni, dar inca nu te prezinta ca fiind iubita lui, probabil ca e cam infantil. Confuzia poate crea consum interior si, deci, drame. Ca adult, e important sa comunici cu partenerul tau si sa definiti impreuna ce tip de relatie aveti.

3 Sa fii cu cineva care flirteaza constant cu alte femei

Nu poti sa ai o relatie fara drame si serioasa daca barbatul de langa tine nu e serios si nu iti acorda atentia cuvenita. Nu e gresit sa fie atras de altcineva – sta in natura umana -, dar, daca nu se poate abtine de la flirt si de la a-ti spune mereu cat de sexy sunt alte tipe, mai bine il lasi balta! E prea imatur si nu te apreciaza, iar asta provoaca suferinta.

4 Un partener dezordonat

Cand ajungi la maturitate, partenerul tau ar trebui sa stie sa aiba singur grija de el. Daca nu e capabil sa mentina casa curata, mai gandeste-te daca vrei o relatie de durata cu el. Esti iubita lui, nu menajera!

5 Probleme legate de gelozie

Gelozia e normala, dar felul in care iti gestionezi emotiile legate de ea poate sa schimbe totul in relatie. Daca partenerul se uita in telefonul tau (sau tu intr-al lui), iti sparge parola de Facebook sau iti cauta in computer fara sa aiba permisiunea ta, relatia voastra nu are cum sa fie una matura!

6 Barfele

Dramele si barfele par sa mearga mana in mana. Oricine mai comenteaza ce fac altii, dar nu exagera! Si, orice ar fi, evita barfele in cuplu!

7 Indisponibilitatea emotionala

Una dintre partile care vin odata cu maturitatea este a invata cum sa te deschizi si cum sa iti dai voie sa ai emotii puternice. Daca esti indisponibila emotional, nu ai cum sa ai o relatie fericita si care sa te implineasca. La fel se intampla si daca partenerul tau nu e deschis emotional. Daca nu te lasa sa ii patrunzi in inima, va crea sentimente de confuzie, anxietate si nu vei putea sa construiesti o relatie fara drame!

8 Nevoia excesiva de atentie

Nevoia excesiva de atentie si dependenta nu sunt printre cele mai sexy calitati pe care un om le poate avea. De obicei, ii pune pe oameni pe fuga, pentru ca e obositoare si generatoare de conflicte.

9 Pierderea echilibrului si a ratiunii

De obieci, oamenii cred ca dramele inseamna numai durere si suferinta. Dar, de fapt, noi alegem intensitatea cu care ne concentram asupra problemelor. Ca adult, poti invata sa faci alegeri constiente si sanatoase, dar multi isi pierd echilibrul in situatii delicate din punct de vedere emotional. De cate ori te-ai certat cu iubitul si, mai tarziu, ai realizat ca nu aveai dreptate, dar ca raul a fost facut, in ciuda regretelor tale? De aceea, e important sa iei o gura de aer inainte de a reactiona.

FOTO: Guliver

Citeste si: Esti o femeie matura emotional? Afla adevarul!