pozitii de dormit cuplu pat

Pozitia in care dormi cu iubitul tau este un indicator al fericirii in cuplu. Un studiu care analizeaza mai multe pozitii de dormit in cuplu, facut de cercetatorii de la Universitatea din Hertfordshire, te ajuta sa descifrezi ce inseamna daca dormi in bratele partenerului tau sau daca stati spate-n spate pe toata durata noptii.

Potrivit unui nou studiu despre pozitii de dormit realizat de cercetatorii de la Universitatea din Hertfordshire, pozitia in care dormi cu partenerul tau  spune ceva despre relatia voastra.

Oamenii de stiinta au chestionat 1.000 de persoane si au constatat ca acele cupluri care au mentinut contactul fizic in timp ce dormeau au mai multe sanse sa fie fericite in relatia lor.

Pozitii de dormit – felul in care stati poate semnaliza o problema in cuplu

Cea mai populara pozitie de somn in cuplu e spate-n spate

94% dintre cuplurile in care partenerii se ating in timpul somnului au spus ca sunt fericite, in timp ce doar 68% din cuplurile care nu se ating sunt multumite cu relatia lor.

Dormitul la distanta pare sa se traduca si intr-o distanta emotionala. 12% dintre cuplurile chestionate dormeau la o distanta mai mica de 2,5 centimetri, iar 86% dintre cei care se gasesc in aceasta categorie au declarat ca sunt fericiti cu relatia lor.  Dintre partenerii care dormeau la o distanta mai mare de 30 de centimetri de celalalt, doar 66% au spus ca relatia pe care o au ii multumeste.

“Acesta este primul studiu care examineaza importanta pozitiei de dormit in cuplu, iar rezultatele obtinute ofera o perspectiva interesanta asupra personalitatilor si relatiilor de cuplu”, a declarat profesorul Richard Wiseman, psiholog la Universitatea din Hertfordshire. Studiul a fost prezentat in cadrul Festivalului International de Stiinta din Edinburgh.

Pozitii de dormit populare

Cea mai populara pozitie de dormit in cuplu este spate-n spate. 42% dintre cei chestionati fac asta, 31% dorm cu fata in aceeasi directie, iar 4% dorm fata-n fata. A fost remarcat totodata ca persoanele sociabile, care adora sa iasa in oras, au tendinta sa doarma mai aproape de partenerii lor decat introvertiti. Iar oamenii cu firi creative obisnuiesc sa doarma pe partea stanga.

Deci, data viitoare cand intentionezi sa adaugi un plus de intimitate si sa-ti imbunatatesti relatia cu partenerul tau apropie-te de el macar inainte de a adormi profund.

Citeste si “Probleme cu somnul: stii ce ti se intampla daca nu dormi”!

Foto: Thinkstock