neintelegeri in cuplu femeie spate

Multi dintre noi cred ca succesul unei relatii este determinat de ceea ce spune partenerul nostru si de ceea ce face. Insa acest lucru este fals: fericirea si implinirea incep (si se termina) in tine. E timpul sa afli care sunt acele probleme si neintelegeri in cuplu care nu lipsesc aproape niciodata dintr-o relatie de lunga durata!

Exista probleme in cuplu comune care ne fac sa ne indoim de calitatea relatiei noastre. Dar adevarul este ca multe dintre aceste probleme si neintelegeri in cuplu sunt complet normale.

Totul se reduce la a fi mai constienti de aceste neintelegeri in cuplu si la a sti cum sa le rezolvam inainte sa se amplifice. Pe mindbodygreen.com am descoperit 3 dintre cele cu care sigur v-ati confruntat in cadrul oricarei relatii de dragoste.

Neintelegeri in cuplu care sunt foarte frecvente

Neintelegeri in cuplu – 1. Momentele de plictiseala in doi

Relatiile lungi trec adesea prin astfel de perioade. Uneori dureaza doar cateva ore, alteori se prelungesc pe parcursul a catorva zile sau chiar saptamani. Important e sa stim sa le recunoastem si sa le gestionam. Cea mai mare provocare a acestor momente de plictiseala este sa nu dam vina pe iubitul nostru pentru modul in care ne simtim. In schimb, trebuie sa cautam modalitati prin care sa acceptam banalitatea vietii si sa cautam niste masuri potrivite cu relatia noastra pentru a o condimenta periodic. Nu trebuie sa fie gesturi impresionante. E de ajuns sa cumperi bilete la un film nou si incitant (puteti incerca experienta unei pelicule 4D), puteti gati impreuna o cina ceva mai sofisticata decat de obicei, puteti cumpara o data pe luna bilete de tren spre o destinatie romaneasca pe care n-ati vizitat-o niciodata. Experimentati care sunt lucrurile care va fac pe amandoi sa va simtiti mai bine!

Secretul e sa gestionam “contul iubirii” asa cum ne-am gestiona contul bancar

Neintelegeri in cuplu – 2. Tradarea

Tradarea poate lua multe forme, de la schimbarea felului in care-ti judeci in anumite situatii partenerul pana la variante si mai grave, cum ar fi infidelitatea. Formele comune de tradare includ promisiuni rupte, inselaciuni financiare si invadarea intimitatii. Cate dintre voi nu ati fost tentate macar o data sa cititi un mesaj primit de el pe telefon sau sa aruncati o privire intr-o conversatie online? Tradarea sexuala este o problema greu de rezolvat. Uneori singura solutie este ca ambii parteneri sa-si curete “dulapurile” psihologice de toate bagajele pentru a gasi curajul, onestitatea si dragostea de a repara si de a ierta. E o munca extrem de grea. Dar profunzimea acestui proces explica de ce unele dintre cele mai puternice casatorii au in spate adesea tradari extrem de grave.

Neintelegeri in cuplu – 3. Pierderea legaturii

Numeroase studii arata ca simplele atingeri, imbratisarile, saruturile sunt parti esentiale ale unei relatii bune care ne ajuta sa traim mai mult, sa fim mai sanatosi si mai fericiti. Deci, cum putem gestiona momentele de furie si conflictele care fac parte din toate relatiile pentru a evita pierderea legaturii cu cel iubit? Secretul este sa gestionam “contul iubirii” asa cum ne-am gestiona contul nostru bancar – mentinand depozitele mai mari decat retragerile. Asculta, fii aproape de iubitul tau, atinge-l, cere-ti scuze, apreciaza-l si surprinde-l indiferent de cat de rau v-ati certat cu o zi in urma. Avem nevoie de aceste momente pentru a le anula pe toate celelalte cand relatia trece printr-n impas.

Citeste si “Cearta are si ea reguli. Invata-le pe cele mai importante”!

Foto: Thinkstock