relatie cu un barbat insurat

Relatie cu un barbat insurat – un miraj caruia ii cad prada multe femei educate, puternice si de succes. Dar de ce sunt atat de atragatori barbatii casatoriti? In primul rand, pentru ca acorda multa atentie de la inceput.

Susan e o femeie de afaceri de succes. E atragatoare, inteligenta si are incredere in ea. Totusi, are o relatie cu un barbat insurat. Prietenii apropiati si membrii familiei care stiau despre aceasta relatie au intrebat-o care e motivul pentru care o femeie de succes, atragatoare si inteligenta intra si continua intr-o relatie cu un barbat insurat, iar Mindbodygreen.com a scris despre asta.

Totul incepe, spune ea, cu pasiune. Cand un barbat casatorit curteaza o femeie, el isi asuma niste riscuri majore, iar acest lucru ii transmite ei ca o place foarte mult. Timpul petrecut cu ea – fie ca e vorba de mesaje, de intalniri la cafea in secret sau intalniri pentru sex – ii arata femeii un angajament mult mai mare din partea lui decat daca ar fi singur. In plus, barbatii singuri sunt, la inceput, foarte atenti sa nu para prea interesati de o relatie, pana cand se vad prinsi intr-o relatie pentru care nu erau pregatiti.

De ce e tentant sa ai o relatie cu un barbat insurat

Comparativ, intr-o relatie cu un barbat insurat, el e tot timpul preocupat sa atraga atentia femeii pe care si-o doreste. De altfel, un barbat casatorit, daca nu iti arata cum se simte, cum ai putea sti ca e atras de tine? Barbatul casatorit impartaseste intimitate, creaza iluzii si fascineaza. O femeie aflata intr-o relatie cu un barbat insurat poate percepe atentia lui ca pe o investitie in relatie.

Cand prietenii incep sa ii reaminteasca faptul ca el e casatorit, o femeie aflata in aceasta situatie poate merge intr-una din doua directii: ori iese din relatie, ori o continua. Decizia de a continua o astfel de relatie are, de multe ori, la baza una dintre urmatoarele trei idei: 1. Cand un barbat cauta altceva, inseamna ca nu e fericit in casnicie; 2. Rata divorturilor este de 50%. Casatoriile se desfac, iar barbatii se recasatoresc, deci exista speranta; si 3. Infidelitatea la barbati este in jur de 50%, poate ca monogamia nu e un plan prea bun.

Cum sunt, de fapt, barbatii care insala

Pentru o femeie ca Susan, aceste trei motivatii sunt suficiente ca sa mentina viu visul ca il va castiga pe “Domnul Perfect”. Dar o femeie ca Susan ar trebui sa afle cateva date statistice despre barbatii care insala, inainte de a decide sa riste din punct de vedere emotional.

Aceste date spun ca majoritatea barbatilor declara ca principalul motiv al inselatului este sexul si doar o mica parte dintre barbatii care insala ajung sa se indragosteasca de amanetele lor. Cei mai multi barbati care insala spun ca fac asta cu mai multe partenere, pe durata mai multor ani.

Prin comparatie, femeile casatorite care insala cu barbati casatoriti spun ca au facut acest lucru pentru ca s-au indragostit. Asadar, e o discrepanta mare intre ce cred femeile ca e in mintea barbatilor atunci cand isi insala sotiile si ce se intampla, de fapt.

De obicei, relatia se termina, iar femeia sufera

In plus, potrivit mai mutor studii despre infidelitate, dupa trei-patru ani de relatie extraconjugala, apare, in general, despartirea de amanta. Alte studii arata ca, dupa ce o femeie termina o relatie cu un barbat insurat pentru ca el se desparte de ea, ranile sunt mult mai puternice decat daca ar fi fost cu un barbat singur. De ce? Cercetatorii au gasit mai multe motive: 1. Pentru ca se simte invinsa de doua ori, pentru ca nu a castigat in fata unei alte femei care parea, la inceput, mai putin dezirabila; 2. Barbatii care insala si aleg despartirea nu sunt persoane prea sensibile si nu au tact la despartire; si 3. Barbatului i se pare ca ea ar fi trebuit sa se astepte la acest final (“Stiai in ce te bagi”).

Deseori, femeile care aleg sa aiba astfel de aventuri de durata nu impartasesc acest lucru prietenilor si, in timp, ajung sa se izoleze. Consecinta este ca, la despartire, nu vor avea prea mult sprijin din partea celor apropiati, pentru simplul fapt ca acestia nu stiau despre relatie.

FOTO: Guliver

Citeste si: Timpul pentru o relatie de cuplu e nepotrivit? Blestemul bad timing.