De ce sa-ti faci prieteni e mai dificl decat datingul

Suntem foarte preocupati de lumea intalnirilor si de cat de greu e sa fii singura intr-o lume plina de cupluri. Dar sa-ti faci prieteni noi poate fi si mai greu, si mai complicat. Iata care sunt motivele!

Sa fii singura si sa te bucuri de asta poate fi mult mai usor daca ai niste prietene sau prieteni buni cu care sa te distrezi si sa vorbesti. Dar ce te faci cand prieteniile se incheie, oamenii sunt obsedati de cariera si nu mai ies in oras sau se muta din tara, asa cum fac din ce in ce mai multi in zilele noastre?

Nu toti avem prieteni ca cei din „Friends” sau „How I Met Your Mother”, o gasca atat de stransa incat probabil si pensia o vor petrece impreuna. Sa iti faci o prietena noua, cu care sa ai lucruri in comun si in care sa ai incredere, e foarte dificil. Elitedaily.com iti spune de ce.

De ce e greu sa-ti faci prieteni noi. 5 motive

1. Nu prea ai de unde sa alegi. Petreci enorm de mult timp la serviciu, asa ca, daca nu iti faci prieteni acolo, ar fi greu sa gasesti timp sa te vezi cu alti oameni. In plus, prietenii pe care ti i-ai putea face intampina aceeasi problema: prea multa munca, prea putin timp liber. Incearca sa dedici macar o seara pe saptamana iesirilor. Sau da o sansa acelei colege care te cam enerveaza.

2. Exista multa judecata de suprafata. Cum ar fi cea legata de colega care te enerveaza. Suntem superficiali si nu ne deschidem prea mult in fata oamenilor. Acordam prea multa importanta outfitului celor din jur, vocii sau culorii parului, in loc sa incercam sa cunoastem pe cineva in profunzime.

3. S-ar putea sa pari o ciudata. Sa spui cuiva ca vrei sa iesi la o intalnire amicala poate fi mai ciudat decat sa inviti in oras un barbat atragator. Daca vrei sa-ti faci prieteni, cineva trebuie sa faca prima miscare. Iar acest lucru este delicat. Si tu si persoana cu care vrei sa te imprietenesti trebuie sa pareti accesibile, dar nu disperate.

4. Suntem patite sau ne este lene. Asa cum o intalnire dezastruoasa cu un barbat iti poate taia cheful de alte intalniri, asa si o seara cu cineva care te-a plictisit sau frustrat iti poate taia cheful de prietenii noi. Alege cu atentie persoana cu care vrei sa iesi, incearca sa fii sigura ca porniti de la un numitor comun. In plus, cateodata stabilesti o intalnire si o anulezi, de lene! Parca posibilitatea de a face sex te scoate mai usor din casa decat cea de a-ti face, poate, un prieten nou.

5. Primele intalniri cu prieteni pot fi dificile. Atunci cand nu te mai bazezi pe atractia fizica sa va conduca la o intalnire, totul este bazat pe cat de compatibile sunt personalitatile voastre. Daca atunci cand ne indragostim suntem dispuse sa trecem cu vederea multe lucruri, la prietenii, un singur punct in contradictoriu si parca magia s-a dus! Incearca sa fii mai deschisa si mai toleranta cu cei din jur. Si ai rabdare. Unii oameni sunt mai greu de cunoscut si de indragit.

Daca vrei sa-ti faci prieteni noi, poate iti mai vin idei din aceste 7 filme de vazut despre prietenia intre femei

Foto: iStock.