Sarea si piperul pentru o relatie fericita

Puterea de seductie e cea care tine aprins focul intr-o relatie! Faptul ca din cand in cand mai "ai ochi" si pentru altcineva decat iubitul tau e posibil sa-ti faca mai mult bine decat rau!

Daca ai impresia ca un coup de foudre pentru o persoana din afara casniciei sau a relatiei este un lucru reprobabil, ai putea sa te mai gandesti. Noi cercetari sugereaza ca o pasagera atractie catre altcineva decat partenerul tau poate fi modul ideal de a intretine fierbinte relatia actuala.

Daca nu stii cand e prea mult, gandeste-te cum te-ai simti daca ai fi in locul iubitului tau

Cercetatorii de la Universitatea Columbia, Universitatea Indiana si Universitatea din Kentucky, Lexington, au vorbit cu 200 de femei aflate in relatii pe termen lung – trei ani sau mai multi ani. Aproximativ 70% dintre acestea au admis ca au avut la un moment dat o pasiune pentru cineva din afara relatiei lor oficiale si mai sustin ca acest lucru nu a afectat vreodata respectiva relatie. De fapt, multe dintre ele spun ca a crescut nivelul de atractie in interiorul casniciei.

“Am fost cu sotul meu 14 ani si am avut numeroase pasiuni. Unele au fost mai puternice, altele au fost reciproce, dar niciuna dintre ele nu mi-a afectat vreodata casnincia. Eventual, ajungeam acasa mai constienta de puterea mea de seductie si eram dornica sa petrec momente frumoase cu sotul meu – efectiv m-au ajutat sa am o relatie fericita!”, a spus una dintre participantele la studiu, potrivit SheKnows.com.

De asemenea, participantele la studiu spun ca, uneori, au observat ca persoanele pentru care facusera o mica pasiune nu erau deloc asa cum isi imaginasera si astfel au ajuns sa-l aprecieze si mai mult pe partenerul care le era alaturi zi de zi!

Cand este periculos sa te indragostesti de un altul?

Daca te trezesti ca nu mai vrei sa discuti cu partenerul tau, daca iti dai seama ca iti doresti sa fii mai mult cu celalalt decat cu barbatul care iti este partener oficial sau iti imaginezi ca faci sex cu acela, nu cu iubitul sau sotul, atunci ai putea sa iti pui semne de intrebare pentru ca toate acestea indica probleme la nivel de cuplu.

Atata timp cat nu se transforma intr-o aventura, totul este bine si, probabil, cu timpul, lucrurile se vor linisti. Pasiunea va trece la fel de repede cum a venit, dar dragostea din relatia ta va dura. Fii sincera cu tine si nu intrece limitele flirtului cu alti barbati decat iubitul tau. E o chestiune de onoare si respect asa ca fii mereu atenta la reactiile tale, la mesajele pe care le transmiti si la asteptarile pe care le ai. Nu-ti face exagerate procese de constiinta daca ai un schimb de replici jucause cu un barbat, dar nici nu depasi limitele disponibilitatii! Pune-te in locul iubitului tau si actioneaza in consecinta!

Iti poti salva flacara pasiunii in casnicie cu un foc de paie, dar ce te faci daca te indragostesti de cine nu trebuie?