secrete pentru o relatie fericita cuplu

Comunicarea este una dintre „regulile de aur“ care mentin o relatie de cuplu perfecta. Ca viata in comun sa fie lina si implinita e nevoie insa nu doar de comunicare, ci de cateva reguli simple! Iata care sunt acele secrete pentru o relatie fericita!

Micile neintelegeri si tensiunile sunt inerente intr-un cuplu! Ca sa nu se transforme in niste fisuri adevarate si sa va faca sa suferiti, ganditi-va ca toate problemele isi au rezolvarea in discutiile prin care spuneti ce va deranjeaza. Pentru inceput, editorii de la mindbodygreen.com iti sugereaza cativa pasi simpli prin care sa va mearga „ca pe roate“. Iata care sunt acele secrete pentru o relatie fericita!

Secrete pentru o relatie fericita – Evita presupunerile.

Uneori tinzi sa ai pretentia ca iubitul tau sa stie ce gandesti, ce simti si ce ai vrea sa faca. Pentru ca el sa se comporte asa cum ti-ai dori, cel mai eficient este sa discuti deschis cu el. Trebuie sa ai rabadare si, in timp, fii sigura ca cel de langa tine iti va asculta rugamintile si va face tot ce-i sta in putinta sa fii fericita.

Secrete pentru o relatie fericita – Afla cum vede el relatia voastra.

E bine sa stii ce parere are partenerul tau despre dragoste, in general, si despre voi doi, in particular, pentu ca e important sa fiti pe aceeasi „lungime de unda“.
Evita sa fii critica fata de el si arata-i ca esti dispusa sa afli intocmai ce simte si ce gandeste, nu niste variante romanate.

Secrete pentru o relatie fericita – Recunoaste-ti vina.

Uneori s-ar putea ca tu sa nu fii clara in privinta a ceea ce iti doresti sau sa fii prea exigenta si astfel sa provoci discutii intre voi doi. Capata puterea de a recunoaste acest lucru in fata lui si cauta o activitate care sa te relaxeze, cum ar fi o vizita la SPA, pentru a te intoarce acasa cu bateriile incarcate.

Secrete pentru o relatie fericita – Afla-i planurile de viitor.

La inceputul relatiei erati foarte atrasi unul de altul si timpul parea sa stea in loc. Dupa cateva luni, atractia se transforma in atasament si totodata reveniti la planurile de viitor pe care fiecare le are. E bine sa vi le clarificati, sa vezi ce-si doreste el si sa-i fie clar ce vrei si tu, pentru a vedea daca sunt diferente majore.
Sigur, pe masura ce evoluati, asteptarile si dorintele se schimba, astfel incat e bine sa fie un subiect pe care sa-l discutati din cand in cand.

Secrete pentru o relatie fericita – Fii rezonabila.

Cu cat constientizezi mai devreme ca vor exista unele diferente intre voi, cu atat e mai bine pentru relatia voastra. Siguri, oferi si astepti sa primesti acelasi lucruri de la partenerul tau, dar vor exista momente cand nu va veti sincroniza si trebuie sa ai rabdare cu ele. Fii onesta cu tine si cu voi si asuma-ti ca lucrurile marete necesita efort, dar merita! O relatie de cuplu perfecta inseamna sa il respecti pe cel de langa tine si sa nu pretinzi de la el ceea ce tu nu poti oferi.