iubitul tau te manipuleaza

Fiecare relatie difera. Important este, de fiecare data, cum esti tratatat, care este atitudinea lui fata de tine si fata de voi, ca un cuplu, scrie elitedaily.com. Daca simti ca partenerul tau se comporta putin ciudat sau ai impresia ca anumite lucruri pe care le face sunt doar pentru a obtine ceva de la tine, este posibil ca acestea sa fie cateva semne ca iubitul tau te manipuleaza. 

Este adevarat ca nimeni nu este perfect si ca nicio relatie nu poate fi roz, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa accepti anumite lucruri. Potrivit psihologilor, exista cateva semne care te ajuta sa iti dai seama daca iubitul tau te manipuleaza, asa ca ar fi cazul sa le acorzi mai multa atentie.

Semne care iti arata ca iubitul tau te manipuleaza

1. Trebuie sa stie pana la ultimul detaliu tot ce faci

Indiferent daca esti in oras cu prietenele sau esti plecata in delegatie de serviciu, iubitul tau trebuie sa stie pana la ultimul detaliu tot ce faci. Iti pune foarte multe intrebari si vrea sa afle cat mai multe informatii depsre persoanele pe care le ai alaturi. Mai mult de atat, este nemultumit de fiecare data cand are impresia ca-i ascunzi anumite lucruri pe care nu ar trebui sa-l intereseze din start.

2. Vrea sa stie de fiecare data cu cine vorbesti

Iubitul tau se uita de fiecare data in telefonul tau, iti citeste mesaje sau iti asculta conversatiile. Aproape ca nu exista moment in care el sa nu te intrebe ceva legat de persoanele care te cauta, ceea ce inseamna ca incearca sa se asigure ca nu faci nimic fara ca el sa stie.

3. Vorbeste urat despre prietenii tai

Un alt semn ca iubitul tau te manipuleaza este acela ca profita de orice ocazie ca sa vorbeasca urat despre prietenii tai. Nimic nu-i convine si este vesnic nemultumit de activitatile pe care le desfasori cu anumite persoane. Mai mult de atat, iti jigneste prietenii sau incearca sa te tina cat mai departe de ei.

4. Inventeaza probleme doar ca sa te supere

Desi nu ai gresit cu nimic fata de el, iubitul tau inventeaza mereu probleme si cauta motive de cearta, iar, de fiecare data, tu esti personajul negativ. Mai mult de atat, sunt momente in care te acuza ca ai vrut sa-l inseli sau ca iti petreci prea mult timpul cu anumiti colegi de serviciu sau amici.

5. Nu-ti ofera spatiu

Relatia cu el este destul de sufocanta, iubitul tau nu iti acorda spatiu si vrea sa stie in permanenta ce faci. Este OK sa ai o relatie inchegata, dar nu este in regula ca iubitul tau sa te verifice la fiecare pas sau sa iti interzica sa faci anumite lucruri. In plus, nu ar trebui sa-ti interzica nici anumite iesiri in oras.

6. Nu te lasa sa ai prieteni

Indiferent daca este vorba despre un coleg de munca sau un amic din copilarie, iubitul tau iti interzice sa iesi in oras cu alti barbati si nu te lasa sa ai prieteni. Insista sa iti pastrezi relatiile doar cu prietenele tale si vrea sa stie de fiecare data de ce te cauta cineva si ce ai de gand sa faci.

7. Are persoane care te “spioneaza”

Desi obisnuiesti sa mergi in foarte multe locuri, iubitul tau pare sa stie tot ce faci, chiar daca tu nu ai vorbit in ziua respectiva cu el sau nu i-ai oferit prea multe detalii despre lucrurile pe care vrei sa le faci. Singura explicatie ar fi ca iubitul tau stie prin ce locuri ai tendinta sa mergi si se asigura ca intotdeauna cunoaste cateva persoane care sa-i ofere informatii depre ceea ce faci.

8. Nu te lasa sa te desparti de el

Cel mai important semn care iti arata ca iubitul tau te manipuleaza este acela ca nu te lasa sa te desparti de el. De fiecare data cand aduci acest subiect in discutie sau incerci sa-i explici ca relatia voastra nu mai merge, el incepe sa tina un discurs despre cat de mult te iubeste sau iti spune ca anumite lucruri sunt doar din vina ta.

Iata si cateva semne care iti arata ca ai un iubit posesiv!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante! 

Foto: Guliver