cum fac sex cei din generatia y

Este o perioada in care nu mai e atat de sexy sa fii tanar. Desi se spune ca persoanele care fac parte din generatia Y au parte de mult sex cam ca personajele din serialul Girls, un studiu publicat recent in revista Archives of Sexual Behavior constata ca tinerii din generatia Y sunt de doua ori mai putin activi decat cei din generatia anterioara.

Cercetari din 2016 arata, de asemenea, ca-n mare Millennials adica oamenii nascuti intre anii 1980 si 2000, au mai putini parteneri sexuali decat cei din generatia Baby Boomers si cei din generatia X. Cea mai mare parte a adultilor tineri fac sex, dar un numar tot mai mare dintre ei par sa stea in picioare pe margine.

Cei din generatia Y sunt mai relaxati, dar si mai pretentiosi

Intarzierea sexului nu este neaparat un lucru rau, spun expertii: daca o faci intentionat sunt sanse mari ca relatia pe care o ai sa devina mai puternica pe termen lung. Trendul poate reflecta, de asemenea, si faptul ca femeile au o putere mult mai mare de decizie acum, a declarat pentru Washington Post Stephanie Coontz, director de cercetare in cadrul Consiliului pentru Familii Contemporane.

“In timp ce oamenii au devenit mult mai relaxati cand vine vorba de sexul in afara unei relatii, ei au devenit totodata mai pretentiosi cand isi aleg partenerul”, a spus Coontz. “Suntem mult mai putin tentati sa acceptam sexul sub presiune.”

Dar unii experti sunt preocupati de faptul ca scaderea partidelor de sex reflecta de fapt dificultatea pe care o au unii tineri in formarea de conexiuni romantice profunde. Ei citeaza alte motive care-i determina sa puna sexul pe un plan secundar: presiunea de a avea succes, viata sociala din ce in ce mai intensa, asteptari nerealiste legate de perfectiunea fizica.

In conformitate cu noul raport, 15 la suta dintre cei cu varste cuprinse intre 20 si 24 de ani nu au mai facut sex de la 18 ani. Iar un studiu publicat in aceeasi revista anul trecut, a constatat ca, desi tinerii din generatia Y nu au probleme cu sexul in afara casatoriei, ei au mai putini parteneri sexuali decat oricare alta generatie din anii 1960 si pana-n prezent.

Iar declinul pare sa continue: conform ultimelor date de la Centers for Disease, Control and Prevention, numarul de elevi de liceu, care au avut relatii sexuale a scazut anul trecut la 41 la suta de la 54 la suta in 1991 si circa 47 la suta in 2013. Printre Millenials, efectele sunt mai dramatice in randul celor nascuti la mijlocul anilor 1990, care au ajuns destul de rapid in posesia smartphone-urilor.

Asa ca numarul partidelor de sex a scazut, deoarece oamenii nu se intalnesc in persoana? Poate ca da… Dar viata online, poate afecta, de asemenea si viata offline intr-un mod mai subtil.

“Se pune o mare importanta pe aspectul fizic, si cred ca o mare parte a populatiei are de suferit”, a declarat Twenge, care preda psihologie la Universitatea de Stat din San Diego. “Spre deosebire de intalnirile fata-in-fata, unde poti seduce pe cineva cu farmecul tau unele aplicatii lasa oamenii cu mai putine optiuni si de asta ajung sa nu-si mai gaseasca parteneri.”

Citeste si despre generatia Z si despre felul in care reprezentantii ei aleg sa-si cheltuiasca banii!

Foto: iStockphoto