sfat pentru relatia de cuplu

Uitandu-ne retroactiv la anul ce se incheie, am gasit cel mai bun sfat pentru relatia de cuplu. L-am descoperit la specialistii in relatii Mind Body Green. Pe scurt: ca sa fii fericita cu partenerul de cuplu, voi va creati fericirea, asa cum v-o doriti.

Altfel spus, 2017 a fost anul in care am scapat de etichete legate de dragoste si sexualitate. A fost anul cand infidelitatea nu a devenit sfarsitul relatiei de cuplu. A fost anul in care oamenii au inceput sa mearga la terapie de cuplu.

Pe scurt, cel mai bun sfat pentru relatia de cuplu in 2017 este sa fiti cum vreti voi sa fiti, asa cum va doriti voi fericirea in parteneriatul vostru, fara sa va pese cum va definesc altii. Ca sa dezvoltam ideile, descopera mai jos cum iti imbunatatesti relatia de cuplu si in anul ce urmeaza:

Daca vrei sa fii fericita cu partenerul de cuplu, invata sa te accepti pe tine cu totul

Psihologii si terapeutii sustin ca nu poti sa imbunatatesti o relatie de cuplu pana cand nu optimizezi relatia cu tine. Auto-acceptarea sau acceptarea de sine inseamna sa te iubesti cu tot cu calitati si cu tot cu defecte.

Abia atunci vei putea sa vezi asa cum este iubitul tau si sa il iubesti, sa il accepti cu totul. Pentru a putea primi iubirea autentica, este necesar sa o avem in noi mai intai.

Un sfat pentru relatia de cuplu: infidelitatea nu trebuie neaparat sa aduca cu sine finalul relatiei

Poti fi fericita cu partenerul de cuplu chiar si dupa ce unul din voi a inselat, spun psihologii. Puteti chiar sa fiti mai puternici ca inainte, daca gestionati asa cum trebuie infidelitatea din cuplu.

O relatie fara obligatii poate fi minunata, insa ca sa iti imbunatatesti relatia de cuplu, fii atenta la nevoile iubitului tau

O relatie deschisa poate fi visul unei persoane si cosmarul alteia. Daca monogamia nu este pentru tine, atunci accepta asta si da-ti voie sa experimentezi.

Daca esti intr-o legatura deschisa, cel mai bun sfat pentru relatia de cuplu este sa fii atenta la ceea ce simte iubitul tau. Daca simte gelozie sau invidie, trebuie sa respecti ceea ce simte el.

Invata sa gestionezi un conflict in cuplu: e cel mai sanatos aspect al evolutiei voastre

Poate unul dintre cele mai des invocate motive de despartire este fapul ca partenerii de cuplu nu stiu sa isi gestioneze certurile, conflictele si parerile diferite.

O discutie in contradictoriu poate fi sanatoasa, atunci cand invatati sa va certati sanatos.

Ca sa imbunatatiti relatia de cuplu, trebuie sa incetati amandoi sa va certati pentru a castiga. Trebuie sa nu mai cautati sa aduceti motivele si dovezile ce va sustin “castigul” sau “dreptatea”. Pe masura ce un partener aduce motive celuilalt ca a gresit, celalalt se simte atacat si va raspunde prin a fi defensiv, deci conflictul nu se va incheia.

Cel mai bine este sa ramaneti la subiectul discutiei si nu sa rascoliti trecutul sau sa va atacati unul pe celalalt.

Atunci cand aveti nevoie, apelati la terapia in cuplu

Atunci cand simti ca nu mai esti fericita cu partenerul de cuplu, incearca si varianta terapiei. Cel mai bun sfat pentru relatia de cuplu in 2017 este sa mergeti la terapie de cupluri atunci cand simtiti ca lucrurile va ies de sub control.

Citeste si: De ce nu e o rusine sa faci terapie de cuplu. Beneficii pe termen lung!

Foto: Guliver