singura de sarbatori

Vrei sa ai Sarbatori fara stres, desi ai trecut recent printr-o despartire? Poate ca nu este cea mai buna perioada a ta, dar in mod sigur trebuie sa te bucuri de Craciun si Revelion. Chiar daca iti place sau nu, trebuie sa accepti ca vei fi singura de Sarbatori si sa incerci sa descoperi cateva activitati care te-ar putea ajuta sa te simti mai bine.

Nu trebuie sa ai asteptari prea mari, este adevarat, nu vei putea trece peste o despartire foarte usor, dar faptul ca esti singura nu trebuie sa fie un capat de tara.

Timpul petrecut in familie sau alaturi de prieteni te poate ajuta sa treci mai usor peste aceste momente din viata ta.

Afla cum poti sa te simti bine, chiar daca vei fi singura de Sarbatori.

1. Organizeaza activitati in familie sau cu prietenii

Dupa o despartire, foarte multe persoane au tendinta sa se izoleze de familie sau de prieteni, dar este o alegere total gresita. Acum este momentul cel mai bun sa iei parte la mai multe activitati, sa iesi mai des in oras sau sa stai mai mult in preajma familiei. Cei dragi iti vor oferi dragostea de care ai nevoie, iar tu vei uita usor usor de momentele dificile prin care ai trecut.

2. Nu te gandi ca vei avea parte de neplaceri

Faptul ca esti singura de Sarbatori nu trebuie sa fie o piedica in calea fericirii tale. Poate ca te vei gandi la foarte multe lucruri si vei avea momente in care te vei simti ingrozitor, dar trebuie sa intelegi ca doar de tine depinde sa fii fericita. Daca te afecteaza cand vezi alte cupluri fericite in aceasta perioada, incearca sa privesti in alta directie si aminteste-ti cat de importante sunt alte lucruri in acest moment. Poate ca vei avea impresia ca tu esti singura persoana care trece prin asa ceva, dar poti descoperi ca nu este asa.

3. Incearca sa fii mai toleranta cu tine

Sa fii singura de Sarbatori nu este usor, dar nu trebuie sa incepi sa te declari vinovata si nici sa iti cauti defectele. Nu esti singura persoana care a trecut printr-o despartire, iar viata ta nu s-a terminat aici. Ai nevoie de o perioada sa te vindeci, apoi vei putea sa iesi iar la intalniri. Pana atunci, incearca sa fii mai toleranta cu tine si sa intelegi ca foarte multe lucruri nu tin doar de felul in care esti tu ca persoana.

4. Fii prezenta in viata celor dragi

Familia si prietenii au nevoie de tine, iar tu trebuie sa intelegi acest lucru. Vor avea asteptari de la tine, isi vor dori sa petreceti mai mult timp impreuna, dar nu va fi deloc placut pentru ei daca tu vei fi complet pierduta. Nu este suficient doar sa le tii companie, trebuie sa fii cu adevarat prezenta in viata lor si sa te simti bine.

Pentru a depasi mult mai repede aceasta perioada, iti propunem o metoda terapie care te ajuta sa treci peste despartire.

Foto: Guliver