Soacra nu te place? 9 semne evidente care o dau de gol.

Soacra nu te place, dar sotul spune ca exagerezi? Exista cateva indicii clare ca nu e fanul tau numarul unu. Daca le bifezi pe cele mai multe, e cazul sa discuti cu partenerul tau despre mama lui!

Relatia dintre soacra si nora poate fi una frumoasa, daca ai noroc. Dar, cel mai adesea, e una dificila. In cazuri rare insa, relatiile sunt chiar tensionate si competitive. La tine cum e? Cum te intelegi cu mama iubitului sau sotului tau? Are asteptari prea mari de la tine? Nu te apreciaza? Daca suspectezi ca nu e chiar fanul tau numarul unu, afla de la Thelist.com cum se comporta cu adevarat o scoacra care nu o place deloc pe partenera fiului ei.

Cum iti dai seama ca soacra nu te place

Ai un sentiment ciudat

Stii sentimentul acela neplacut pe care il ai in preajma cuiva, dar nu stii de unde vine? Daca soacra nu te place, o sa te faca sa te simti inconfortabil, chiar daca nu isi propune acest lucru. De ce se intampla asta? In general, pentru ca nu te crede destul de buna pentru fiul ei. Daca banuiesti ca nu te place, cel mai probabil intuitia ta e buna.

Insista sa vorbeasca despre fosta iubita a fiului ei

E neplacut sa auzi mereu cat de minunata era fosta partenera a iubitului tau si cat de mult o iubeau cei din familia lui. Chiar daca nu isi da seama ca vorbeste prea mult despre ea, tot nu te ajuta sa te simti mai bine. Daca observi ca soacra face asta, cel mai bine este sa discuti cu iubitul despre acest lucru.

E prea critica

Unii oameni sunt extrem de critici. Asa ca, daca observi ca soacra te critica mereu pentru felul in care arati, pentru ambitia ta, valorile si traditiile din familia ta sau pentru orice alt lucru care e important pentru tine, cel mai probabil nu te place.

Discuta si acest aspect cu iubitul, el e cel care trebuie sa te sprijine in aceasta situatie! Daca el spune ca nu vrea sa se bage, atrage-i atentia ca sunteti o echipa si ca ar trebui sa se comporte ca atare. Trebuie sa te sustina, inclusiv in fata mamei lui!

Te ignora

Cand soacra nu te place, e foarte posibil sa te ignore. E o tactica de liceu, dar unele femei o aplica si la maturitate. Pur si simplu nu te include in discutiile familiei legate de viitor si nu te invita in locuri in care se merge cu familia. E posibil sa nici nu iti pronunte numele cand vorbeste despre tine, ci sa se refere la tine ca fiind “sotia” fiului ei.

Te lasa pe dinafara

Uneori, faptul ca soacra nu te place merge atat de departe incat uita de tine. Nu iti spune despre evenimentele importante din familie si incearca sa te lase pe dinafara, doar-doar nu apari la o aniversare? E clar ca are ceva cu tine!

Nu te intreaba ce faci sau ce se mai intampla in viata ta

Sa pui intrebari si sa iti arati interesul fata de cineva e simplu si nu cere mare efort. E o modalitate simpla prin care arati cuiva ca iti pasa. Dar, daca soacra nu te intreaba nimic niciodata, e clar ca nu o intereseaza ce faci! Daca vrei sa imbunatatesti relatia cu ea, va trebui sa te apuci de una singura sa povestesti despre tine. Daca te gandesti ca e geloasa din cauza relatiei tale cu fiul ei, poate o sa simti compasiune fata de ea.

Te tine la distanta

Daca se opreste din vorbit cand apari tu in zona si e prietenoasa cu toti ceilalti in afara de tine, nu e bine! E felul ei de a demonstra ca inca detine puterea in familie si in relatiile cu ceilalti. Desigur ca, stiind acest lucru, nu te vei simti mai bine. Dar respecta-i dorinta.

Iti cere scuze fara sa ii para rau

Daca v-ati certat si e evident pentru toata lumea ca ea e cea care a gresit, iti va cere scuze doar de ochii lumii. Dar nu regreta felul in care s-a purtat cu tine, ci, in sinea ei, te condamna in continuare. Cand isi cere scuze cu adevarat, isi asuma responsabilitatea faptului ca ti-a facut rau. Daca nu e cazul cu ea, inseamna ca soacra nu te place si nu ii pasa cum te simti.

Daca soacra nu te place, dar tu ai vrea sa aveti o relatie buna, e normal sa fii suparata. Poti incerca sa o aduci de partea ta daca depui mai mult efort, insa pregateste-te si sa accepti ideea ca, in unele cazuri, aceste relatii sunt reci.

FOTO: Guliver

Citeste si: Alerta, barbat imatur! Cum il recunosti si cum il schimbi.