Tipuri de orgasm. Ce trebuie sa stii despre ele si cum le obtii

Orice orgasm este bun, deoarece te ajuta sa te relaxezi si sa scapi de energia negativa, insa este important sa stii ca exista mai multe tipuri de orgasm, scrie mindbodygreen.com. Sexul tantric te ajuta sa ajungi la orgasm, pentru ca vei invata sa renunti la complexe sau frustrari.

Sexul tantric presupune sa te detasezi de tot ceea ce te inconjoara si sa traiesti experiente noi, te ajuta sa-ti explorezi propriul corp si propria sexualitate si astfel vei reusi sa ai mai multe tipuri de orgasm. De ce sunt importante orgasmele? Pentru ca te ajuta sa te simti bine atat fizic, cat si psihic!

Tipuri de orgasm – ce trebuie sa stii despre ele si cum le obtii

1. Orgasmul clitoridian

Orgasmul clitoridian este obtinut prin stimularea zonei clitorisului. Este specific femeilor mature din punct de vedere sexual, insa este mai putin intens decat orgasmul vaginal. Zona clitorisului este foarte sensibila si atunci cand este stimulata intens, se poate ajunge mai repede la orgasm. Daca iti doresti sa ai orgasm clitoridian, este suficient sa-ti stimulezi zona clitorisului, sa faci miscari circulare si usor apasate si sa te concentrezi asupra zonei superioare a clitorisului.

2. Orgasmul vaginal

Sexul tantric presupune sa consideri vaginul (yoni) ca fiind un spatiu sacru, asa ca este recomandat masajul vaginal pentru a ajunge la orgasm. Orgasmul vaginal (moolah bandha) isi are punctul in zona cervixului, deschiderea dinspre vagin catre uter, asa ca este recomandat sa insisti asupra acestei zone si te vei bucura de un orgasm pe care il vei resimti in tot corpul. Totodata, exercitiile Kegel te pot ajuta sa atingi mai repede orgasmul vaginal. Este recomandat sa adopti o pozitie relaxata, sa te concentrezi asupra miscarilor si sa respiri adanc.

3. Orgasmul provocat prin stimularea punctului G

Despre punctul G se spune ca se afla la 6-7 centimetri in interiorul vaginului, in spatele osului pubian. Oficial, orgasmul provocat prin stimularea punctului G exista, insa foarte putine femei au acest tip de orgasm. Daca vrei sa iti gasesti punctul G, este necesar sa curbezi doua degete astfel incat sa formeze forma literei “C”, apoi sa iti masezi usor vaginul, in spatele clitorisului. In acelasi timp, poti sa iti stimulezi clitorisul cu miscari circulare.

4. Orgasmul sanilor

Acest tip de orgasm se obtine prin stimularea sanilor si este intalnit atat la femei, cat si la barbati. In sexul tantric se face referire la shyama puja, un tip de masaj care presupune stimularea intensa a sanilor si atingerea unor senzatii extrem de placute in organism. Cum obtii acest tip de orgasm? Relaxeaza-te, apoi incepe sa te atingi usor pe abdomen, urca spre zona toracica, fara sa iti atingi sanii. Maseaza-ti usor corpul, apoi incepe sa-ti atingi usor sanii si sfarcurile. Insista asupra zonelor care iti provoaca placere si vei ajunge mai repede la orgasm.

5. Orgasmele multiple

Orgasmele multiple reprezinta un lant de senzatii in organism, iar acestea sunt, de regula, mai scurte si mai intense decat orgasmele normale. Atat femeile, cat si barbatii pot atinge punctul culminant al actului sexual de mai multe ori, iar primul orgasm este considerat ca fiind “aperitivul”. Cum obtii orgasme multiple? Este necesar sa pui in practica tehnicile si metodele care te ajuta sa atingi punctul culminant, sa te relaxezi, te te bucuri de fiecare moment pe care il petreci cu iubitul tau, sa iti stimulezi zona clitorisului si sa iti atingi corpul in zonele sensibile.

6. Orgasmele obtinute prin presiune

Orgasmele obtinute prin presiune au loc atunci cand iti eliberezi intreaga energie (kundalini) si o lasi sa circule prin corpul tau. Aceste orgasme se obtin prin stimularea indirecta si le poti atinge oriunde, trebuie doar sa te concentrezi asupra senzatiilor pe care le simti in organism si sa inveti sa controlezi energia care te ajuta sa ajungi la orgasm.

Daca ti-a placut articolul despre tipuri de orgasm, iata si un articol despre orgasmul feminin – exista desi n-avem nevoie de el!

Foto: Guliver