La ce varsta e cel mai bine sa te casatoresti.

Simti presiune din partea apropiatilor care te imping de la spate sa te casatoresti? Afla care e varsta cea mai potrivita pentru maritis, dar asculta-ti inima!

Ai trecut si tu prin asta? Momente in care membrii familiei sau prieteni binevoitori te intreaba cum merge relatia ta de cuplu? Si nu oricum, ci ca sa afle daca ti-ai gasit pe cineva cu care sa ramai pe termen lung si cu care sa te casatoresti?

In functie de varsta pe care o ai, decizi sa iei sau nu in calcul ceea ce iti spun aceste voci sau, dimpotriva, nu le iei in seama. Iata ce spune un studiu recent, citat de Self.com, despre varsta perfecta la care e bine sa te casatoresti.

Cand e bine sa te casatoresti

Potrivit unui studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Utah, varsta ideala la care e bine sa te casatoresti este… între 28 și 32 de ani. Studiul mai spune ca acest interval de varsta este potrivit pentru o casatorie, daca vrei sa reduci riscul de divort in primii cinci ani de la casatorie.

Alte studii care au avut in vedere rezistenta relatiilor de cuplu au mers pe ideea ca, daca astepti mai mult inainte de a te casatori, o sa ai parte de stabilitate. A fost un studiu care a aratat ca perioada cea mai potrivita sa te casatoresti este in jurul varstelor de 45-49 de ani.

Nick Wolfinger, sociolog de la Universitatea din Utah, a cercetat date din perioadele 2006-2010 si 2011 – 2013. Ce au observat? Un model al casatoriilor in forma literei U. Asta inseamna ca in partea stanga a graficului se aflau persoanele sare s-au casatorit in adolescenta, devreme. In partea dreapta, la celalalt capat al graficului in forma de U, se aflau cei casatoriti la varsta senioratului. Si cei din prima categorie, dar si cei din a doua, prezentau un risc ridicat de divort.

Wolfinger a spus ca, in functie de locul in care te plasezi ca varsta pe acest grafic in forma de U, iti poti da seama cat de mare e riscul sa divortezi in primii cinci ani de la casatorie. Partea de jos a graficului reprezinta perioada de 28-32 de ani, care inseamna cel mai scazut risc.

Acum, nu intelege gresit. Acesta este doar unul dintre multele studii facute pe aceasta tema. Cel mai important atunci cand vrei sa te casatoresti nu este varsta, ci sa fii intr-o relatie in care sa te simti bine, sa ai incredere in partenerul tau si sa va iubiti.

Acum ca stii care e varsta cea mai buna la care sa te casatoresti, citeste si Nu esti capabila de aceste 3 lucruri? NU te casatori!

FOTO: istockphoto.com