yoga in cuplu pozitii acasa

Este cea mai buna modalitate de a-ti educa nu doar trupul, ci si mintea, iar in ultima perioada ne-am bucurat sa observam ca yoga in cuplu isi face loc si printre preferintele indragostitilor din Romania.

Julio D. Papi, antrenor si Product Manager World Class, considera ca sesiunile in doi contribuie la imbunatatirea comunicarii si consolidarea relatiei dintre parteneri. Si tocmai de aceea l-am rugat sa ne vorbeasca despre avantajele practicarii yoga in cuplu. In plus, Julio ne-a si aratat cateva posturi pe care cuplurile le pot incerca.

Pe langa beneficiile aduse comunicarii in cuplu, yoga ajuta la imbunatatirea calitatii timpului petrecut in doi si sporeste increderea dintre parteneri. Yoga apropie partenerii prin atentia solicitata fata de celalalt, sustinerea acestuia, atingerile si, cel mai important, prin momentele de intimitate create.

“Barbatii trebuie sa inteleaga ca Yoga nu este doar pentru femei, ci practicata constant te face mai puternic, iti va creste forta si iti va imbunatati mobilitatea. Yoga reuneste starea de spirit cu starea fizica, printr-o imbinare echilibrata intre miscari de forta, miscari de intindere si respiratie, toate desfasurandu-se cu mintea cat mai limpede si linistita” spune Julio D. Papi.

Sedintele de yoga in cuplu conduc atat catre o echilibrare fizica, cat si spirituala

Momente impartasite cu partenerul

In timpul practicarii de yoga in doi, cel mai important aspect este increderea in celalalt, sincronizarea miscarilor, daruirea si implicarea totala in crearea pozitiilor. “Yoga ne aduce mai aproape unul de celalalt si inseamna o ora pentru fiecare, dar petrecuta impreuna. Pentru mine, yoga reprezinta momente de liniste si concentrare. Iar daca este vorba despre un antrenament in cuplu, nu trebuie sa ne speriem ca partenerul ar putea avea mai multa flexibilitate sau mai multa forta, pentru ca yoga inseamna completare reciproca.” explica Julio D. Papi.

Puterea atingerilor

Ca-n orice relatie, si in yoga atingerile au un rol esential. Acestea permit corpului sa execute posturile indicate, cu un efort minim. in timpul asanelor (posturi Yoga), il atingem pe celalalt si ne lasam atinsi, fapt care conduce catre crearea unei legaturi puternice intre parteneri. “Exercitiile de yoga realizate impreuna sporesc momentele de intimitate din cuplu, iar in timpul antrenamentului, veti realiza ca va “spuneti” multe, fara sa vorbiti. Atingerile si atentia pe care o acorzi celuilalt intaresc relatiile dintre parteneri. Yoga poate fi un fel de terapie de cuplu” sustine Julio D. Papi.

Sentimentul de echilibru

In timpul asanelor, concentrarea asupra miscarilor, dar si efortul depus pentru mentinerea in pozitie corecta a corpurilor aduc echilibru nu numai trupului, ci si impulsurilor nervoase, gandurilor si emotiilor partenerilor. Acest echilibru reduce tensiunea din relatiile de cuplu si dezvaluie frumusetea interdependetei dintre parteneri, care astfel se pot sustine reciproc.

Julio, impreuna cu partenera sa Anya, ne arata cateva pozitii de yoga pe care cuplurile le pot include in antrenamentul lor.

yoga in cuplu beneficii yoga in cuplu pozitii pentru acasa yoga in cuplu pozitii acasa

Asanele prezentate mai sus reprezinta un mod excelent in care partenerii se pot deconecta de la problemele care ii inconjoara si pot imbunatati comunicarea in cuplu. Sprijinul acordat partenerului asigura, in acelasi timp, o baza solida pentru crearea momentelor intime.

Julio are o experienta de peste 30 de ani in domeniu, este profesor de Yoga, membru al Yoga Alliance, trainer Gyrotonic® si unul dintre fondatorii scolii de fitness Move On. Printre creatiile sale se numara conceptele Stretch, Body Sculpting, PortDeBras, Integrated Power Stretch si Daanasana Yoga. in cadrul W by World Class, Julio preda cursuri de Daanasana Yoga.

Citeste si: “Cum te invata yoga sa-ti iubesti corpul”!

Foto: PR, arhiva personala