Printesa Diana

Astazi se implinesc 20 de ani de cand lumea a pierdut-o pe Printesa Diana, intr-un teribil accident de masina. Si da, am pierdut-o cu totii, chiar si cei care eram prea tineri pe 31 august 1996 ca sa constientizam ce se intampla. Am pierdut-o cu totii pentru ca disparitia oricarui exemplu de bun simt, eleganta si decenta umana, cum a fost Printesa de Wales, reprezinta o pierdere enorma pentru rasa umana. Lady Di, asa cum a ramas cunoscuta in cultura pop, ar fi avut acum 56 de ani si in ce masura ar fi facut lumea un loc mai bun, pana la aceasta varsta, nu vom putea sti niciodata. Dar putem afla de ce a fost atat de indragita de poprul britanic si, nu-i asa, de intreaga lume.

Printesa Diana

Diana a fost fiica cea mica a lui John Spencer, Vicontele Althrop, si a primei sotii a acestuia, Frances, Vicontesa Althrop, iar descendenta ei regala se intinde inapoi in istorie cu nici mai mult si nici mai putin de 12 generatii. Din 1981, cand a devenit logodnica Printului Charles, Diana a ramas in memoria tuturor ca unul dintre cei mai indragiti membri ai unei familii regale din ultimele decenii. La urma urmei, pana si astazi o comparam pe Kate Middleton si o apreciem ca fiind o printesa buna raportandu-se mereu la imaginea Printesei Diana. De ce?

Printesa Diana esta una dintre cele mai indragite personalitati cu sange albastru din ultimele decenii, chiar si pentru cei care nu au fost contemporani cu ea

A fost incredibil de populara

„Popularitate” este cuvantul cheie, daca trebuie sa vorbim despre Printesa Diana. Dupa logodna si casatoria sa cu Printul de Wales, Diana a devenit cea mai fotografiata femeie de catre paparzzi, din intreg Regatul Unit. Iar cand te gandesti la stilul ei, care a ramas in istoria modei ca o referinta pentru generatiile noi de creatori de moda, nu este foarte greu sa-ti explici acest lucru.

Cauzele caritabile in care s-a implicat au imbunatatit imaginea Casei Regale a Marii Britanii

Dar popularitatea ei nu a fost totul. La urma urmei, o printesa populara dispare de pe radarul propriului popor in cativa ani, ca sa nu mai vorbim de al intregii planete. Ce a avut in plus Printesa Diana a fost implicarea intensa in cauze caritable. In anii sai de activitate ca figura principala a Casei Regale, Diana a devenit pur si simplu o fata umana pe care marginalizatii societatii o puteau asocia unei institutii care, pana atunci, existase pentru ei intr-un turn de fildes indepartat.

Nu a fost o domnita la ananghie care avea nevoie sa fie salvata. Diana s-a salvat singura

Zvonuri despre aventurile Printului de Wales circulau si faceau ravagii pentru Casa Regala dinaintea casatoriei cu Lady Diana. Ele nu au incetat nici dupa prestigiosul eveniment, iar Diana a indurat ani de zile rolul unei sotii care suporta indifidelitatile sotului. Legendele din jurul casei regale spun ca Diana nu a fost atat de supusa, in sensul ca nu a indurat atat de multe lucruri fara sa loveasca inapoi cand a avut ocazia. Iar lovitura care ne este cunoscuta si noua este cea care a dus la divortul de Printul Charles, cand Diana a acuzat-o public pe Tiggy Legge-Bourke, asistenta personala a Printului Mostenitor, ca a avortat copilul acestuia.

Cu aceasta ocazia comemorarii a 20 de ani de la moarta mamei lor, fiii printesei Diana, William si Harry, si-au deschis sufletul pentru prima data intr-un documentar HBO.

Foto: Guliver.