Yoga sau Pilates

Foarte multe persoane au tendinta sa creada ca yoga sau pilates inseamna acelasi lucru, dar se insala, scrie finerminds.com. Este adevarat ca aceste doua practici sunt foarte asemanatoare, dar exista cateva diferente notabile intre ele. 

In primul rand, ar trebui stiut faptul ca exista foarte multe moduri in care se poate face yoga sau pilates, iar intre cele doua practici exista foarte multe diferente.

Yoga sau pilates – Tu pe care alegi?

Ce trebuie sa stii despre yoga

Yoga este o practica cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri si presupune procesul prin care o persoana reuseste sa intre in conexiune cu mintea si trupul sau. Exercitiile de yoga necesita foarte multa concentrare, meditatie, controlul miscarilor si exercitii de respiratie. Yoga este mai mult decat o practica, este un stil de viata. Persoanele care practica yoga sunt mai putin agresive si au un stil de viata sanatos. Un instructor de yoga te poate invata ca exista mai multe practici, cum ar fi Hatha Yoga, care se refera la anumite posturi care necesita un anumit ritm al respiratiei.

Ce trebuie sa stii despre pilates

Pilates este o practica ce a luat nastere la inceputul anilor 1900. Este o tehnica inventata de Joseph Pilates, menita sa-i ajute pe soldati sa se recupereze. De atunci, pilates a devenit o practica foarte populara si poate fi impartita in doua categorii: o tehnica presupune executarea exercitiilor de pilates pe o saltea, iar cealalta tehnica presupune executarea exercitiilor cu ajutorul unei masini pentru pilates. Exercitiile de pilates te ajuta sa iti imbunatatesti postura, conditia fizica si starea generala de sanatate.

Diferentele intre cele doua practici

Atat yoga, cat si pilates ajuta la imbunatatirea starii generale de sanatate, insa exercitiile de yoga sunt recomandate pentru imbunatatirea starii psihice, in timp ce exercitiile de pilates sunt recomandate pentru imbunatatirea starii fizice. Exercitiile de yoga sunt recomandate si pentru inlaturarea stresului sau pentru tratarea starilor de anxietate sau depresie.

Yoga este o practica care a aparut in India in urma cu cateva mii de ani, iar de atunci a devenit raspandita in intreaga lume, motiv pentru care exista mai multe practici de yoga, cum ar fi Kripalu, Ashtanga sau Bikram.

Pilates este o practica ce a fost descoperita mai tarziu si era folosita in randul militarilor. Mai tarziu, aceasta practica a devenit populara in randul dansatorilor si astfel a ajuns sa fie practicata de persoanele care si-au dorit sa-si imbunatateasca conditia fizica.

Trup, suflet si spirit

Yoga te ajuta sa intri in conexiune cu mintea si trupul tau, in timp ce pilates te ajuta sa iti imbunatatesti starea de sanatate si conditia fizica. In plus, yoga presupune si foarte multe exercitii de meditatie si tehnici de respiratie. La cursurile de yoga inveti foarte multe exercitii, posturi si tehnici de respiratie, in timp ce la cursurile de pilates totul este mult mai bine structurat si te astepti doar la un anumit tip de exercitii, menite sa iti intareasca organismul.

Modul in care respiri este foarte important, iar ambele practici necesita foarte multa concentrare. Cu toate acestea, yoga presupune sa pui mai mult accent pe respiratie si sa incerci sa iti coordonezi respiratia cu miscarile sau posturile pe care le adopti.

Daca te intrebi ce alegi intre yoga sau pilates, trebuie sa stii ca totul depinde de ceea ce iti doresti sa faci. De exemplu, daca iti doresti sa ai o stare psihica mai buna, este indicat sa alegi yoga. Acelasi lucru se aplica si in cazul in care vrei sa reduci stresul din viata ta. In schimb, daca vrei sa ai o conditie fizica mai buna si sa fii mai flexibila, este recomandat sa alegi pilates.

Ai ales sa faci yoga? Iata tot ce trebuie sa stii prima data!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante! 

Foto: Guliver