Cum se schimba titlurile regale dupa moartea Reginei? Copiii lui Harry devin printi, iar Kate ar putea primi titlul purtat de Printesa Diana

1
De Georgiana Dorobantu
10 sept. 2022

Moartea Reginei Elisabeta va declansa o serie de schimbari majore in ceea ce priveste titlurile purtate de membrii seniori ai familiei regale. Printre acestia se numara William si Kate – Ducii de Cambridge – precum si copiii lui Harry si Meghan.

Archie Mountbatten-Windsor, fiul lui Harry si Meghan, a devenit acum print, dupa decesul Reginei. Este un titlul despre care Meghan a spus in trecut ca i-a fost refuzat fiului sau din motive rasiste.

Sora lui mai mica, Lilibet ‘Lili’ Mountbatten-Windsor, va avea, de asemenea, dreptul de a fi numita printesa, odata ce bunicul sau, Charles, devine rege.

Aceste reguli au fost stabilite in anul 1917 de Regele George al V-lea si stipuleaza ca un copil al fiului suveranului va fi numit print sau printesa si va fi numit Alteta Sa Regala, dar numai daca alege acest lucru.

Cele mai mari schimbari vor avea loc in cazul lui William si Kate

Fiind fiul cel mare al lui Charles, si urmatorul in ordinea succesiunii la tron, William va mosteni titlul Duce de Cornwall, care i-a apartinut tatalui sau.

William si Kate si-au schimbat deja numele astfel incat sa includa Cornwall, un titlu mostenit datorita faptului ca Printul Charles a devenit rege. Incepand de acum vor fi numiti Ducele si Ducesa de Cornwall si Cambridge, potrivit Daily Mail.

Cum urmeaza Kate Middleton modelul Reginei Elisabeta a II-a: Ducesa va fi o regina adorata

Dar aceasta schimbare nu va dura prea mult. Printul William ar putea primi titlul Printul de Wales de la tatal sau. Regina i-a oferit acest titlu lui Charles in anul 1958. Printul de Wales este un titlu primit de obicei de mostenitorul tronului.

Daca William primeste acest titlu, Kate va deveni Printesa de Wales. Acest titlu a fost ultima data folosit de Diana, mama lui William si Harry, atunci ca s-a casatorit cu Charles.

Camilla a fost, tehnic, Printesa de Wales, in calitate de sotie a lui Charles, dar nu a folosit niciodata acest titlu care este asociat cu Diana. La implinirea a 70 de ani de domnie, Regina Elisabeta si-a exprimat dorinta ca aceasta sa fie cunoscuta drept Regina Consoarta, dupa incoronarea lui Charles.

Copiii lui William si Kate vor fi cunoscuti ca Printi de Cornwall si Cambridge si vor deveni ulterior Printi de Wales dupa ce tatal lor va primi acest titlu.

Copiii lui Harry si Meghan vor fi numiti, pentru prima data, Print si Printesa

In timpul interviului exploziv pentru Oprah, Meghan a declarat ca a fost „indurerata” de faptul ca, spune ea, lui Archie i-a fost refuzat titlul de Print. Ea a acuzat Palatul Buckingham ca in acest fel nu i-a oferit fiului ei protectie 24/7, asa cum prevede protocolul pentru un print sau o printesa.

Cum a socat-o Kate Middleton pe Regina Elisabeta in ziua nuntii cu Printul William

Intrebata daca era „important” pentru ea ca Archie sa fie numit Print, Meghan a spus ca nu este atasata de „grandoarea” titlurilor oficiale.

Ea a declarat ca au tulburat-o „ideea ca fiul nostru nu este in siguranta si, de asemenea, ideea ca primul membru de culoare al acestei familii nu este intitulat in acelasi fel precum ceilalti nepoti”.

Un fost angajat al casei regale spune ca Printul Harry nu s-ar fi casatorit cu Meghan Markle daca Printesa Diana ar fi fost in viata

Insa atunci cand s-a nascut, Archie era al saptelea in ordinea succesiunii la tron. Desi era stranepotul monarhului, nu era primul nascut al unui viitor rege, astfel ca nu a devenit automat print.

Dar acum ca bunicul lor este Rege, Archie si Lilibet vor fi numiti print si printesa, indiferent daca parintii lor aleg sau nu sa foloseasca aceste titluri.

Foto: Instagram/ The Royal Family