Cum iubesti daca ai o personalitate de tip A

O personalitate de tip A vrea sa faca totul perfect, in cariera si in relatie. In cuplu e autoritara, dar face orice ca sa-si multumeasca partenerul.

Psihologii au clasificat diferitele tipuri de personalitate dupa mai multe criterii. De tipul A sunt persoanele competitive, care vor tot timpul sa obtina mai mult. Tipul B ii caracterizeaza pe cei care iau lucrurile usor, sunt relaxati si nu se grabesc niciodata. Cei cu personalitate de tip C au probleme cu exprimarea emotiilor si, de obicei, si le suprima pe cele negative, cum ar fi furia. Vor sa evite conflictele si isi doresc sa fie acceptati social. Cei de tip D sunt mereu ingrijorati, iritati si experimenteaza multe emotii negative, scrie Psychologytoday.com.

Cum stii daca ai o personalitate de tip A

Daca ai o personalitate de tip A, inseamna ca esti foarte competitiva si ai un spirit autocritic accentuat. Iti atingi obiectivele fara sa te bucuri cu adevarat de indeplinirea lor, scrie Simplypsychology.org. Te implici mai mult in munca, esti usor de ranit si, din cauza asta, reactionezi uneori exagerat.

O personalitate de tip A e mereu sub presiunea timpului si incearca sa faca mai multe lucruri simultan. Deseori vede ce mai rau in ceilalti si se infurie sau e ostila.

O personalitate de tip A isi manifesta afectiunea diferit

Dar acestea nu sunt singurele aspecte care diferentiaza o personalitate de tip A. Daca te identifici cu acest tip de personalitate, inseamna ca iubesti diferit. Sau poate ca iubitul tau are o personalitate de tip A. Iata cum iubeste o persoana cu o astfel de personalitate:

Oferi cadouri speciale, intr-un mod special

Daca ai o personalitate de tip A vrei sa faci totul perfect, potrivit Yourtango.com. Iar asta inseamna sa alegi cele mai potrivite cadouri si sa le oferi intr-un mod cat mai special, care sa nu fie uitat prea usor. Daca nu stii exact ce cadou si-ar dori iubitul, incepi sa investighezi si intri in cele mai mici detalii. Vrea sa fie un cadou care sa il bucure si sa ii spuna, fara cuvinte, “Te iubesc!”.

Iti declari dragostea

Nu inseamna ca o sa iesi in centrul orasului cu o portavoce ca sa ii spui ca il iubesti. Dar o sa gasesti o cale proprie prin care sa ii faci partenerului o declaratie de dragoste. Sau mai multe. Poate fi vorba si de cadouri, atingeri sau mesaje. Oricum, nu esti timida sau genul lenes, care prefera sa nu se exprime.

Nu treci usor peste greseli

Nici peste ale tale, nici peste ale lui. Daca se intampla ca partenerul tau sa fie tot de o personalitate de tip A si te supara, greselile lui sunt greu de acceptat. Vrei ca totul sa fie perfect. Esti critica si autocritica. Pui totul la inima.

Esti autoritara. Da, si in relatia de cuplu

Iti place sa conduci si sa fii autoritara. Nu vrei sa joci un rol secundar. Te bucuri daca si partenerul tau are spirit de lider. Dar, uneori, din cauza asta ies scantei. Mai ales ca amandoi o luati foarte personal.

Vrei sa detii controlul

Iti place sa conduci. Pentru o personalitate de tip A, acest lucru vine din faptul ca iti e foarte usor sa o faci. E ciudat pentru tine sa te uiti cum altii se lupta cu rolul de lider. Nu numai ca ti se potriveste, dar daca faci un pas in spate si ii lasi pe altii sa conduca, ai senzatia ca faci ceva gresit.

Iti este greu sa te relaxezi fara o pregatire prealabila

Daca primesti o zi libera pe neasteptate si poti sa faci ce vrei cu ea, iti va fi greu sa te relaxezi dintr-odata. Ai nevoie de o pregatire psihica prealabila. E diferit cand stii ca urmeaza un weekend liber, pentru ca stii la ce sa te astepti si, eventual, iti planuiesti niste activitati. Altfel, o sa ti se para greu sa stai o zi intreaga fara sa faci nimic. Nu e ceva obisnuit pentru o personalitate de tip A.

Cand te certi, argumentezi ca avocatii

Nu esti mai irascibila decat altii, dar spiritul competitiv te face sa iti argumentezi foarte bine pozitia. O cearta cu tine e ca o infatisare la tribunal. Cel cu care te certi trebuie sa isi scoata toate armele ca sa poata face fata confruntarii. Dupa ce ii aduci toate argumentele si il ranesti, o sa iti para rau. Pentru ca pui totul la inima.

Adori sa-i faci pe plac iubitului

Vrei sa fii cea mai buna in toate lucrurile in care te implici. Asta inseamna inclusiv in relatia sexuala. Iti doresti sa ii faci pe plac mereu partenerului, iar asta iti face o reala placere. Daca si partenerul tau are o personalitate de tip A, o sa va intelegeti de minune in pat, in ciuda scanteilor care mai apar intre voi.

Acum, ca ai aflat cate ceva despre personalitatea de tip A, citeste si cateva Tehnici de meditatie in armonie cu personalitatea.