impreuna pana la adanci batraneti

Daca visezi la o poveste de iubire care sa dureze pana la adanci batraneti atunci ar trebui sa le urmezi exemplul celor care au reusit asta. Pe site-ul grandparents.com am descoperit cateva sugestii ale cuplurilor cu o istorie luuuuunga!

Recunosc si imbratiseaza schimbarea

Oamenii se schimba de-a lungul vietii lor. Iar cheia relatiilor de succes este abilitatea de a creste si de a te adapta alaturi de partenerul tau. Si tu si el, amandoi trebuie sa faceti asta. Iar acest lucru devine si mai important cand ajungeti pe la 50-60 de ani si se intampla schimbari semnificative in viata voastra: copiii pleaca de acasa, carierele voastre se apropie de sfarsit, apar diverse probleme de sanatate si poate deveniti chiar bunici. Recunoscand in mod continuu schimbarile care au loc si intelegand nevoile partenerului, va cresteti sansele de a trai fericiti pana la adanci batraneti.

“Luptele” cu cuvinte sunt constructive

Relatiile de succes nu sunt marcate de lipsa certurilor. De fapt, ar trebui sa ai constant mici certuri cu partenerul tau. Felul in care cuplurile se cearta si ce obtin ele in urma unei discutii in contradictoriu sunt mult mai importante decat o armonie aparenta. Singurele certuri nesanatoase sunt cele care se concentreaza pe lucruri din trecut. Nu ar trebui sa fii suparata pe ceva ce s-a intamplat acum 20 de ani. Ar trebui sa-i poti spune partenerului tau ce te deranjeaza exact atunci cand se intampla. Cand va certati evita urmatoarele comportamente nesanatoase: nu fii defensiva, nu refuza sa vorbesti despre ce te deranjeaza si nu face remarci negative la adresa iubitului tau.

Iarta pentru a merge mai departe

Aducerea trecutului in prezent este dureroasa si nu face niciun favor nimanui. Fii pregatita sa ierti si aminteste-ti ca nu ai intotdeauna dreptate. Este nevoie de doi pentru a face o relatie sa mearga si sa reziste pana la adanci batraneti.

Fotograful Lauren Fleishman a imortalizat mai multe cupluri care erau impreuna de mai mult de 50 de ani pentru cartea ei, The Lovers. Jake Jacobs, unul dintre cei fotografiati, care a fost casatorit cu sotia sa Maria, din aprilie 1948, a spus: “Ca sa ai o casatorie de succes trebuie sa fii tolerant. Trebuie sa asculti si sa nu auzi uneori, daca intelegeti ce vreau sa spun. Si trebuie sa fii foarte versatil si dispus mereu sa-ti ceri scuze.”

Citeste si: “Cuplurile fericite online nu sunt tocmai linistite offline”!

Foto: stocksnap.io/ Azrul Aziz8r